Gündem LGS NE ZAMAN 2022? LGS başvuru nasıl yapılır, başvurular başladı mı?

LGS NE ZAMAN 2022? LGS başvuru nasıl yapılır, başvurular başladı mı?

06.04.2022 - 14:30 | Son Güncellenme:

LGS 2022 tarihi geçtiğimiz haftalarda belli olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan sınav kılavuzu ile birlikte LGS ile ilgili merak edilen detaylar da açıklandı. Peki, LGS ne zaman yapılacak? LGS başvuru nasıl yapılır, süreç nasıl işleyecek?

LGS NE ZAMAN 2022 LGS başvuru nasıl yapılır, başvurular başladı mı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2022 sınav kılavuzu yayımlandı. "www.meb.gov.tr" adresinden LGS sınav kılavuzuna erişim sağlayabilirsiniz. Peki, LGS ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

LGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

LGS için başvurular 4-14 Nisan 2022 tarihleri arasında Bakanlık tarafından merkezi olarak gerçekleşecek. Otomatik başvuru işlemi, yurt içinde eğitim alan tüm 8'inci sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek. Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler ise başvurularını yayımlanan kılavuzunda bulunan formu doldurarak yapacak. Böylece öğrencilerin ve velilerin sınav başvurusu için fiziki bir başvuru yapmasına gerek kalmayacak.

Sınava katılmak isteyen öğrenciler, herhangi bir başvuru işlemine gerek duymadan sınava katılabilecek.

2022 LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer LGS kılavuzunun yayımlanmasının ardından yaptığı açıklamada LGS'nin 5 Haziran 2022 tarihinde uygulanacağını duyurdu. Geçen yıl olduğu gibi 2022 yılında da sınav uygulaması iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak.

Haberin Devamı

Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak.

LGS GİRİŞ BELGELERİ NE ZAMAN YAYINLANACAK?

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, 27 Mayıs'tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. Okul müdürlükleri bu tarihten itibaren öğrencilerinin sınav giriş belgelerini alacak ve mühürleyerek öğrencilere teslim edecek.

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sonuçları, 30 Haziran 2022'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek. Öğrencilere sınav sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek.

2022 LGS SINAV KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ...