Gündem Limasol’da camiye saldırı! Yılmaz: Ortak insani değerler hedef alındı

Limasol’da camiye saldırı! Yılmaz: Ortak insani değerler hedef alındı

27.08.2023 - 15:23 | Son Güncellenme:

Güney Kıbrıs'ta Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi'nin kundaklanmasına ilişkin açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bir camiiyi kundaklamak, insan hakları, demokrasi, fikir ve inanç özgürlüğüne açık bir saldırıdır. Bu kundaklama eylemi ile toplum huzuru, barışı ve ortak insani değerler hedef alınmıştır." dedi.

Limasol’da camiye saldırı Yılmaz: Ortak insani değerler hedef alındı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Güney Kıbrıs'ta Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camisi kundaklanmasına tepki gösterdi.

Cevdet Yılmaz'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle: Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin (GKRY) Limasol kentinde bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii’ne yapılan kundaklama saldırısını en güçlü şekilde kınıyorum.

Haberin Devamı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki menfur eylem, son yıllarda Avrupa’da artan İslam ve yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve nefret suçu ile Müslümanların mukaddes değerlerine yönelik saldırılara bir yenisini daha eklemiştir.

Bir camiiyi kundaklamak, insan hakları, demokrasi, fikir ve inanç özgürlüğüne açık bir saldırıdır. Bu kundaklama eylemi ile toplum huzuru, barışı ve ortak insani değerler hedef alınmıştır.

Toplumların huzur ortamını sabote etmek isteyen karanlık ellerin bu eylemlere, başta AB ve GKRY yetkilileri olmak üzere dil, din, ırk, mezhep farketmeksizin tüm kesimlerin tepki göstermesi elzemdir.

Sık ve sistematik hale gelen İslamofobik eylemlere ve bunları besleyen zihniyete karşı dur demek tüm insanlığın asli vazifesidir. Yükselen İslam düşmanlığıyla mücadelenin sadece Müslümanların değil tüm insanlığın meselesi olduğuna inanıyoruz. İnsanlık tarihinde onlarca örneği olan farklı din ve kültürlere mensup birey ve toplumların birbirleri ile hoşgörü içerisinde yaşama çabası, tüm insanlığın huzur ve barışını da tesis edecektir.

Haberin Devamı

Tarihimize, dini değerlerimize, kutsallarımıza yönelik yapılan bu insanlık dışı alçak saldırıların aydınlatılmasını ve ardındaki faillerinin yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz.

KURTULMUŞ, GÜNEY KIBRIS'TAKİ CAMİYE YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Güney Kıbrıs'ın Limasol şehrindeki İbrahimağa Köprülü Cami'sine yönelik saldırıyı kınadı.

Kurtulmuş, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Güney Kıbrıs'ın Limasol kentindeki tarihi İbrahimağa Köprülü Camii'ne yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İnanç özgürlüğünü, mabetlerin kutsallığını ve en önemlisi barışı hedef alan bu saldırı karşısında Rum makamlarından hukuki sorumluluklarını yerine getirmelerini ve Ada'daki sükûnet ortamına zarar verecek menfur girişimlerin tekrarlanma ihtimaline karşı gerekli önlemleri almalarını hassasiyetle bekliyoruz. Bu vesileyle Kıbrıs Türk halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, daima yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum" diye konuştu.