Gündem Seçim 2023! YSK Başkanı Yener açıkladı: Seçim ikinci tura kaldı

Seçim 2023! YSK Başkanı Yener açıkladı: Seçim ikinci tura kaldı

14.05.2023 - 19:40 | Son Güncellenme:

2023 seçim sonuçları dakika dakika milliyet.com.tr'de... Yurt içinde sandık sayısı yüzde 100 oranında açıldı. İşte dakika dakika yaşananlar...

Seçim 2023 YSK Başkanı Yener açıkladı: Seçim ikinci tura kaldı

 Yurt içinde sandık sayısı yüzde 100 oranında açıldı. Bölgelerden gelen tüm veriler anlık olarak güncelleniyor. İşte son durum:

Haberin Devamı
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEBRİK TELEFONU

Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo ve Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Gine Bissau ve Senegal liderleri, görüşmelerde seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK: AÇIK ARA ÖNDE BİTİRDİK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanımız seçimi açık ara önde bitirdi, yeni bir rekora imza attı. Muhalefet bütün antidemokratik refleksleri sergiledi. Seçimlerin 2. turuyla ilgili değerlendirmemizi yaptık. Önümüzdeki dönemde aynı siyasi değerlerle kampanyamızı yürüteceğiz.

KAZAKİSTAN'DAN ERDOĞAN'A TEBRİK TELEFONU

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev, görüşmede seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

Haberin Devamı
BEYAZ SARAY'DAN 28 MAYIS AÇIKLAMASI

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Türkiye’de dün düzenlenen seçimlerin ardından yaptığı açıklamada, “Başkan Biden, kazanan kim olursa olsun onunla çalışmayı dört gözle bekliyor” dedi.

TATAR'DAN ERDOĞAN’A SEÇİM TEBRİĞİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak, partisinin seçimlerde oyların çoğunluğunu sağlaması dolayısıyla tebrik etti. KKTC Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak, büyük bir olgunluk ve çok yüksek katılımla gerçekleşen kritik seçimde TBMM’de çoğunluğu elde eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı’na tebriklerini ilettiği ifade edildi. Açıklamada, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iki ülke arasındaki iş birliği ve dayanışmanın her alanda ileri götürülmesi temennisinde bulunduğu ve sağlık, huzur ve esenlikler dilediği aktarıldı.

BAHÇELİ'DEN 14 MAYIS MESAJI

Devlet Bahçeli: Türk milleti bütün dünyaya demokrasi dersi vermiş, haksız iddiaları, hayasız imaları ve temelsiz ithamları boşluğa düşürmüştür. Türk milleti 28 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Seçiminde istikrara, istiklale ve istikbale destek verecektir.

Haberin Devamı
AK PARTİ MYK TOPLANDI

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

YSK BAŞKANI YENER: SEÇİM İKİNCİ TURA KALDI

YSK Başkanı Ahmet Yener son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Yener açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Saat 15.15 itibarıyla yurt içi sandık sayısı yüzde 100 oranında açılmış olup yüzde katılım oranı 88.92 olarak gerçekleşmiştir. Yurt dışında ise yüzde 52.69 oranında katılım gerçekleşmiştir. Şu anda yurt dışında veri girişi devam eden 35 bin 87 oy bulunmaktadır.

Şu anda kesin olmayan geçici sonuçlara göre sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 49.51, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzde 44.88, Sayın Sinan Oğan‘ın yüzde 5.17 ve Muharrem İnce’nin yüzde 0.44 oy aldığı görülmüştür. 15.15 itibarıyla sisteme girilmesi devam eden 35 bin 874 oyun tamamının ilk 2 sırada yer alan adaylarımızdan sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verilmiş olduğunu kabul etmemiz halinde Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49.54 olduğu görülmüş. 35 bin 824 oyun tamamının Kılıçdaroğlu’na verilmesi halinde yüzde 44.85 oy aldığı görülmüş böylece seçilme yeterliliğini hiçbir adayın kazanamadığı görülmüş. 28 Mayıs 2023 pazar günü ikinci tur seçimlerinin yapılmasına karar verilmiştir."

CHP SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK'TAN AÇIKLAMA

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin parti genel merkez binasında açıklamalarda bulundu. Öztrak, dün yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güvenoyu alamadığına dikkati çekerek, “Şu an itibariyle, sandıkların tamamına yakını sayılmış yurt dışından gelen sandıklardan sadece 300 civarında sandık henüz sayılmamıştır. Bunlar da sonucu değiştirmeyecektir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turda sonuçlanacağı artık kesinleşmiştir. Dün sandığa gidip oy veren herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Katılım oranının yüzde 90’a yaklaşması demokrasimiz adına sevindiricidir” değerlendirmesinde bulundu.



“MİLLETİMİZİN İRADESİ HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR”



28 Mart’ta yapılacak olan ikinci tur seçimleri için 15 gün boyunca hakkı, hukuku ve adaleti Türkiye’ye getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Öztrak, “Milletimizin iradesi her şeyin üstündedir. İkinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız. Millet İttifakı, ipi önde göğüsleyecek. Biz kazanacağız. Kazanan demokrasi olacak, kazanan Türkiye olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı
İSTANBUL'DA SANDIKLARIN YÜZDE 100'Ü AÇILDI

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sandıkların yüzde 100'ü açıldı. İstanbul'da Cumhurbaşkanı seçiminde, Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu 4 milyon 928 bin 404 oy alırken, Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan 4 milyon 738 bin 996 oy aldı.



İSTANBUL'DA 10 MİLYON 291 BİN 299 KİŞİ OY KULLANDI



YSK verilerine göre İstanbul'da 11 milyon 367 bin 598 kayıtlı seçmenden 10 milyon 291 bin 299 kişi, 30 bin 849 sandıkta oy kullandı. Bu oylardan 140 bin 594'ü geçersiz sayıldı.

ERDOĞAN'A İKİ LİDERDEN TEBRİK TELEFONU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan ve Özbekistan liderleri, görüşmede seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.

YSK BAŞKANI: VERİ GİRİŞİ DEVAM EDİYOR

YSK Başkanı Ahmet Yener seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yener açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Değerli basın mensupları günaydın, saat 09.45 itibarıyla sistemimize gelen verileri sizlerle paylaşmak istiyorum. Yurt içi sandık sayısı 192 bin 214 olup, 09.45 itibarıyla 192 bin 187'si açıldı. Şu anda yurt içinde açılmayan sandık sayısı 27 adettir. Yurt dışında açılan sandık sayısı 8 bin 65’tir. Şu an itibarıyla 1529 açılmayan sandık bulunup yurt dışı açılan sandık sayısı yüzde 84.06’dır. Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.40, sayın Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.98, sayın Sinan Oğan yüzde 5.2, Sayın Muharrem yüzde 0.44 oranında oy oranına sahiptir, veri girişimiz devam etmektedir."

Haberin Devamı
SANDIKLARIN YÜZDE 98.74'Ü AÇILDI



Recep Tayyip Erdoğan: % 49.35



Kemal Kılıçdaroğlu: % 45.00



Sinan Oğan : % 5.22



Muharrem İnce: % 0.43

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Kılıçdaroğlu: Sandığa gidip oy kullanan tüm seçmenlere teşekkürler. Erdoğan bütün iftira ve hakaretlerine rağmen istediğini alamamıştır. Bu seçimi 2'nci turda mutlaka kazanacağız. Biz önümüzdeki 15 gün boyunca Türkiye için milletimizle beraber hakkı hukuku ve adaleti getirmek için elimizden geleni yapacağız.

SANDIKLARIN YÜZDE 91.93'Ü AÇILDI

YSK Başkanı Ahmet Yener: Saat 02.25 itibarıyla toplam sandıklarda açılma oranı yüzde 91.93 olup, yurt içi sandıklarda açılma oranı yüzde 94.68, yurt dışı sandıklarda açılma oranı ise yüzde 36.85'tir. Bu verilere göre sayın Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.49, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.79 Sayın Sinan Oğan yüzde 5.29, Sayın Muharrem İnce yüzde 0.43 oy oranına sahiptir.

Haberin Devamı
ERDOĞAN YURT DIŞI OYLARINI İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Birileri mutfakta, biz de balkonda. Ülkemiz 14 Mayıs seçimleriyle bir demokrasi şölenini daha alnının akıyla tamamlanmıştır. Henüz kesin sonuçlar belli olmamakla beraber açık ara önde bulunuyoruz. Kazanan seçim tablolarının göstereceği rakamlarının ve oranların ötesinde tartışmasız bir şekilde ülkemiz olmuştur, milletimiz olmuştur. Tarihin en yüksek katılımlı seçimlerinden birini yaşadık. Kayda değer hiçbir üzüntü verici hadise yaşanmadan bu seçimi tamamladık. CHP yöneticileri ve bazı belediye başkanlarının tamamen kendi iç hesaplaşmalarının ürünü feveranları bu gerçeği değiştirmiyor.Biz siyasi hayatımız boyunca her zaman milli iradenin kararına saygı duyduk. Bu seçimde de saygı duyuyoruz. Bundan sonra da saygı duyacağız.

İLK TURDA BİTECEĞİNE İNANIYORUZ

Şayet milletimiz tercihini seçimin 2. turda kalmasından yana yapmaya karar verdiyse, başımızın üstünde yeri var. Biz yüzde 50'nin üstünde bir oy ile bu turu bitireceğimize inanıyoruz. Yurt dışı oylar tamamen gelmiş değil. Tüm kardeşleriminden işlemler bitene kadar teyakkuz halinde olmaya devam etmelerini istiyorum."

AK PARTİ'DEN 'BALKON' PAYLAŞIMI

GÖZLER YURT DIŞI OYLARINDA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt dışındaki oyların yüzde 20’sinin sayıldığını belirterek, "Yüzde 80’i henüz sayılmadı. Biz de takip ediyoruz. Tam da kritik bir noktada. O oyları ne kadar etkileyecek, inşallah göreceğiz” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ANKARA'DA

İstanbul Kısıklı'dan ayrılan Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkent'e ulaştı.

MECLİS'TE ÇOĞUNLUK CUMHUR İTTİFAKINDA

Milletvekili seçimlerinde sandıkların yüzde 92,42'si açıldı. İşte partilere göre milletvekili sayıları...



Cumhur İttifakı: % 49.74



AK Parti: 268 Milletvekili



MHP: 51 Milletvekili



Yeniden Refah: 5 Milletvekili



Millet İttifakı: % 34.94



CHP: 168 Milletvekili



İYİ Parti: 44 Milletvekili



Emek ve Özgürlük İttifakı : % 10.09



Yeşil Sol Parti: 61 Milletvekili



TİP: 3 Milletvekili

 

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN YENİ AÇIKLAMA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu saat 00:36 itibarıyla açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Ankara'da 300 İstanbul'da 783 sandıkta ısrarla itirazlar var. 6 kere itiraz edilen sandık var. Bloke ettiğiniz Türkiye'nin iradesidir. Bu işin oldubittiye getirilmesine asla izin vermeyeceğiz. Elimizde ıslak imzalı tutanaklar var. Tekrar ediyorum bu milletin iradesine bloke koymayın. Sandıkları ve seçim kurullarını asla terk etmeyin. Her bir oy sayılana kadar biz buradayız."

FATİH ERBAKAN'DAN AÇIKLAMA

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, önemli açıklamalarda bulundu. Erbakan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Bugün millet olarak oylarımızı kullandık ve çok önemli bir vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Yüksek bir katılım oranı ile seçimlerini gerçekleştiren aziz milletimize en içten teşekkürlerimi arz ediyorum. 21 sene aradan sonra Milli görüşü Meclis'e taşıyan milletimize en içten teşekkürlerimizi arz ediyorum. İstanbul'da, Kocaeli'nde ve Konya'ya milletvekillerimizi çıkaran milletimize teşekkür ediyorum. Milli görüş 21 yıl aradan sonra yeniden Meclis'te"

YSK BAŞKANI YENER'DEN AÇIKLAMA

YSK Başkanı Ahmet Yener saat 23.54 itibarıyla önemli açıklamalarda bulundu. Yener şu ifadeleri kullandı: "Şu anda sisteme veri girişi devam etmektedir. Siyasi parti temsilcilerimiz içeride veri girişlerini izlemektedir. Şu an itibarıyla verilerde aksama ve gecikme söz konusu değildir.  Şu anda açılan sandık oranı YSK'nın sisteminde yurt içinde 71.64, yurt dışında toplam 18.76, toplam açılma oranı 69.12'dir. Şu anda veri girişi devam etmektedir. Siyasi parti temsilcilerimiz veri girişlerini izlemekte. Veri girişinde aksama söz konusu değildir. Herhangi bir gecikme söz konusu değildir."

SANDIKLARIN YÜZDE 90'I AÇILDI



Recep Tayyip Erdoğan: % 49.86



Kemal Kılıçdaroğlu: % 44.38



Sinan Oğan : % 5.30



Muharrem İnce: % 0.46

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ANKARA'YA GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 23.17 itibarıyla Kısıklı'daki konutundan çıkış yaptı, Ankara'ya gidiyor. Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi CNN TÜRK'te yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanı Ankara'ya geliyor açıklamasını Ankara'da yapacak."


SİNAN OĞAN'DAN AÇIKLAMA

Ata İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan açıklama yaptı. Sinan Oğan yaptığı açıklamada, "Seçimler ikinci tura kalırsa bu süreçte milletimize hayırlı sonuç olması için elimizden geleni yapacağız." ifadelerini kullandı. Sinan Oğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Anketlerde yok sayıldık, televizyonda yok sayıldık. Sosyal medyadan, gazete köşelerinden linçlere maruz kaldık. Ancak biz hep plana sağdık kaldık. İlk günden beri şunu ifade ediyorduk bu seçimlerde HDP ve HÜDA- PAR gibi terörle arasına mesafe koymayan siyasi partiler kilit olma hesabı yapıyor. Türk milletçiler ve Atatürçüler olarak bu hesabı bozacağız dedilk. Bu şartlarda bu imkanlarla bizim ikinci tura kalmamamızın çok kolay olmadığının farkındaydık. Seçimlerin zaten ikinci tura kalacağı bizim öngördüğümüz bir şeydi. Türk milletçiliği ve Atatürkçüleri yeniden Türkiye'deki seçimlerin merkezine oturtmak için yola çıkmıştık.



Görüyoruz ki, seçimler ikinci tura kalmış gözüküyor. Evet biraz önce YSK başkanının açıklamasını duyduk sandıkların yüzde 50'sinin sisteme girdiğini söylüyor. En başından beri gözüken o ki seçimler ikinci tura kalacak. Türk milletçileri ve Atatürkçüler ikinci turun belirleyicisi olacak. Önümüzde zorlu bir 15 günlük süre daha olacak. Seçimler ikinci tura kalırsa bu süreçte milletimize hayırlı sonuç olması için elimizden geleni yapacağız. Şu an bunu destekliyoruz asla demeyeceğiz.

AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Yine ve yeniden algı çalışmalarından beslenen bir seçim gecesindeyiz... Ama yemezler, çünkü biz bu filmi daha önce çok izledik. Milletimizin verdiği her bir oyun sonuna kadar peşindeyiz! Sabaha kadar buradayız! Merak etmeyin; güneş yerinde her şey yolunda! KAZANIYORUZ"

YSK BAŞKANI YENER: VERİ GİRİŞİNDE AKSAMA YOK

YSK Başkanı Ahmet Yener saat 22. 43 itibarıyla yeni bir açıklamada bulundu. Yener açıklmasında şu ifadeleri kullandı: Değerli basın mensupları hepinize iyi akşamlar diliyorum. Gecikme söz konusu değildir. Verilerimiz anlık olarak siyasi partilerimizle paylaşılmaktadır. Cumhurbaşkanı adayı sayısı 4, 24 siyasi partimiz seçimlere katılmaktadır. Sonuçların ilçe seçim kurullarına, il seçim kurullarına intikali ve sisteme veri girişi söz konusu olmaktadır. Yurt içerisinde yüzde 47.08, yurt dışında yüzde 12.60 oy girişi gerçekleşmiştir.

ALİ İHSAN YAVUZ'DAN AÇIKLAMA

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz saat 22.37 itibarıyla seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavuz şu ifadeleri kullandı: "Problem yavaş gitmesinde değil, problem milli iradenin sandığa yansıdığı şekliyle sonuç ortaya çıkmasıdır. Dolayısıyla aceleye gerek yok sabaha kadar yolu var. Geçen dönemde burası sayımı 3’e kadar devam etmişti. Geçen döneme oranla daha yavaş gidiyor demek mümkün değil. Burası yoğun bir şekilde bir an önce bitirmeye çalışıyor. Türkiye’nin başka yerlerinde de itiraza konu, olan kırsaldan gelen sandıklar var hala eksik, yansımayan kısımlar var. Onları da dahil ettiğinde milli iradenin sonucu ortaya çıkacak. Burada olağandışı bir şey yok rutininde her şey ilerliyor. Partilerim müşahitleri, temsilcileri, itiraza yetkili kişileri, sandık başkanları var.



NE KADAR İTİRAZDAN BAHSEDİYORUZ?



Buna vurgu yaparken bir kısım diyorum, çok yoğun bir itiraz süreci yaşanmıyor. Bundan sonra eğer tutanaklar arasında bir çelişki görülürse, bizim sayım döküm cetvellerimiz var. Islak imza tutanakları, birleşme tutanakları var. Fark olduğunda itiraz edilecek. Salı günü 15.00’e kadar. İtirazlar için bir şey kaçıyor demek mümkün değil. Birazdan zaten gerçek ortaya çıkacak, çoğu gitti azı kaldı, inşallah güzel olacak."



KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Yüzde 60'lar ile başlayan kurgu şu anda 50'nin altına düştü. Sandık müşahitleri ve seçim kurullarındaki görevlilerimiz bulundukları yerden asla ayrılmasın. Bu gece uyumayacağız Halkım. YSK'yı uyarıyorum, illerdeki veri girişini sağlamak zorundasınız."

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 



"14 Mayıs seçimlerinin uhulet ve suhulet ile büyük bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşmesi, Türkiye’mizin sahip olduğu demokratik olgunluğun ifadesidir. Seçim böylesine olumlu ve demokratik atmosferde geçmişken, oy sayımı da halen sürerken, alelacele sonuçlar açıklamaya kalkmak, milli iradenin gaspı anlamını taşır. Milletimizin teveccühünün devam eden oy sayımına yansıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz.



Tüm dava ve yol arkadaşlarımdan, sonuçlar resmi olarak neticelenene kadar, her ne olursa olsun sandıkların başından ayrılmamalarını rica ediyorum. Demokrasi adına oy veren ve seçim çalışmalarında yer alan tüm vatandaşlarımı tebrik ediyor, her birine ayrı ayrı şükranlarımı ifade ediyorum."

'AÇIK ARA ÖNDEYİZ'

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavuz açıklamasında, "Hem TBMM tablosunda hem Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık ara önde olduğumuzu söylemek mümkün. Çok net ifade edeceğim durum Meclis tablosu bizim simülasyonlarımıza baktığımızda çok net bir Cumhur İttifakı üstünlüğünü görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık ara önde olduğumuz çok net bir husustur." dedi.


İMAMOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bütün kurumları sağlıklı verileri açıklamaya ve itidalli davranmaya, millete layık olmaya davet ediyoruz. Kimsenin milletimizi aldatmaya hakkı yoktur. Manipüle etmeye hiç yoktur" dedi.

SANDIKLARIN YÜZDE 70'İ AÇILDI



Recep Tayyip Erdoğan: % 51.06



Kemal Kılıçdaroğlu: % 42.12



Sinan Oğan : % 5.31



Muharrem İnce: % 0.51

SANDIKLARIN YÜZDE 63'ü AÇILDI



Recep Tayyip Erdoğan: % 51.44



Kemal Kılıçdaroğlu: % 42.73



Sinan Oğan : % 5.32



Muharrem İnce: % 0.51

HAMZA DAĞ: BOMBA İHBARI SÖZ KONUSU DEĞİL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ: “Rutin güvenlik tedbiri gerekçesiyle yalnızca balkon konuşmasının yapılacağı ikinci katta arama gerçekleşmektedir. Bazı basın kuruluşlarında ifade edildiği gibi bir bomba ihbarı durumu söz konusu değildir." dedi.

SANDIKLARIN YÜZDE 52'Sİ AÇILDI



Recep Tayyip Erdoğan: % 51.96



Kemal Kılıçdaroğlu: % 42.19



Sinan Oğan : % 5.32



Muharrem İnce: % 0.53

20.06 AA: CUMHURBAŞKANLIĞI SON DURUM



Recep Tayyip Erdoğan: % 52.43



Kemal Kılıçdaroğlu: % 41,68



Sinan Oğan : % 5.35



Muharrem İnce: % 0.54

19.50 AA: CUMHURBAŞKANLIĞI SON DURUM



Recep Tayyip Erdoğan: % 52.85



Kemal Kılıçdaroğlu: % 41,23



Sinan Oğan : % 5.37



Muharrem İnce: % 0.55

GÖZLER YURT DIŞI OYLARINDA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yurt dışındaki oyların yüzde 20’sinin sayıldığını belirterek, "Yüzde 80’i henüz sayılmadı. Biz de takip ediyoruz. Tam da kritik bir noktada. O oyları ne kadar etkileyecek, inşallah göreceğiz” dedi.

SANDIKLARIN YÜZDE 30'U AÇILDI

Sandıkların yüzde 30'u açıldı. İlk gelen sonuçlara göre Cumhurbaşkanlığı Seçimi oranları şöyle: Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 53.62/ Kılıçdağlu ise yüzde 40.42/ Sinan Oğan yüzde 5.40/ Muharrem İnce yüzde 0.56

timeline

Canlı Anlatım Özeti

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için ülke genelinde 973 ilçe, 1094 ilçe seçim kurulunda 191 binden fazla sandık kuruldu.

Bugün yurt içinde 60 milyon 697 bin 843 seçmen oy kullanma işlemli için sandık başına gitti. Saat 17:00 itibarıyla 81 ilde oy verme işlemleri tamamlandı. Yurt içinde 4 milyon 904 bin 672 seçmen ilk kez oy vermek için sandığa gitti. Cezaevinde tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü seçmen sayısı ise 53 bin 172.