Gündem ‘Mahzen’den neler çıktı!

‘Mahzen’den neler çıktı!

02.03.2024 - 06:47 | Son Güncellenme:

“Mahzen” operasyonlarında, iki suç örgütüne mensup 73 şüpheli gözaltına alındı. Çökertilen suç örgütlerinden “Çirkinler”in, sosyal medya fenomeni Ece Ronay’ın eski eşinin iş yerlerinin kurşunlanması olayının da faili olduğu öğrenildi.

‘Mahzen’den neler çıktı

Ferit Zengin - Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonu ile bir süredir devam eden “Kafes” operasyonlarının ardından ikinci halka olarak düzenlenen Mahzen operasyonları Ankara’dan başladı. Başkentte yerel düzeyde uyuşturucu madde ve silah ticareti yapan ve kendilerini “Pekmez Kardeşler” olarak tanıtan çeteye “Mahzen-1 Operasyonu” düzenlendi. Aralarında çete elebaşlarının da bulunduğu 26 şüpheli yakalandı. 18 ruhsatsız tabanca, 13 pompalı tüfek ile çok miktarda uyuşturucu madde ve çok sayıda fişek ve çelik yelek ele geçirildi. 

Haberin Devamı

ÜÇ CİNAYET 

İstanbul’da üç ayrı cinayet, yaralama, iş insanlarını yağma maksatlı kaçırma gibi eylemler gerçekleştirdikleri belirlenen, başını uyuşturucu ticaretinden aranırken yurt dışına kaçan Zuhat Altunç’un çektiği “Çirkinler” organize suç örgütüne yönelik Mahzen-2 Operasyonu’nda da 47 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde 13 ruhsatsız tabanca, beş otomatik tabanca, yedi çelik yelek ve uyuşturucu madde ele geçirildi. 

Çetenin, uyuşturucu satmaya zorlanıp direnen Rüstem Topçi isimli genci geçen yıl 20 Şubat’ta Arnavutköy’deki evinden alıp öldürdüğü belirlendi. Geçen yıl 7 Ağustos’ta iki kişinin Sarıyer Bahçeköy orman yolunda motosikletle seyir halindeyken uzun namlulu silahlarla açılan çapraz ateşle öldürülmesi olayının da bu suç örgütü tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. Rant kavgası nedeniyle gerçekleştiği belirlenen cinayet sonrası polis olaya karışan üç kişiyi gözaltına almıştı. Cinayetin faillerinden çete mensubu beş şüphelinin de son operasyonda gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenildi. 

Haberin Devamı

İŞ YERLERİNİ KURŞUNLADILAR

Sosyal medya fenomeni Ece Ronay’ın eski eşi Mehmet Bilir’in Pendik ve Tuzla’da bulunan iş yerlerinin geçen yıl kasım ve aralık ayında kurşunlanması olayının arkasında da “Çirkinler” suç örgütünün olduğu ortaya çıktı. Çetenin, azmettirilme sonrasında bu iş yerlerini kurşunladıkları belirlendi.

POLİS KILIĞINA GİRİP ARMATÖRÜ KAÇIRDILAR

“Çirkinler” suç örgütünün 25 Eylül 2023’te Ak Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Dündar’ın kuzeni armatör Yusuf Dündar’ı uyuşturucu taşıma teklifine karşı çıktığı için polis kılığına girip kaçırdığı da belirlendi.