Gündem Maliye Bakanlığı E-bordo hizmeti!

Maliye Bakanlığı E-bordo hizmeti!

16.06.2016 - 10:31 | Son Güncellenme:

E-bordro hizmeti ile devlet memurları maaş bilgilerine erişim sağlayabilirler. E-bordo hizmetinden sadece devlet kapsamında çalışan memurlar yararlanabilirler. E-bordro hizmetinin nasıl kullanıldığını yazımızdan öğrenebileceksiniz.

Maliye Bakanlığı E-bordo hizmeti

Memurların mayıs ayı maaş sorgulama zamanları gelmiş bulunmaktadır. Ülkemizde mezun olan vatandaşlar şu günlerde e- bordro sistemini yaygın bir şekilde kullanmaktadırlar. E- bordro sistemi, bildiğini üzere Türkiye'de yaşamakta olan memur olan vatandaşların maaşlarını kolay bir şekilde sorgulama sistemidir. E- bordro maaş sorgulama işlemleri internet üzerinden online bir şekilde yapılması mümkün durumdadır. E- bordro ile memur maaş sorgulama işlemleri internet üzerinden e- bordro sistemi sayesinde sorgulanabilmekte ve sorgulama işlemleri için gerekli olan iki seçenek bulunur. Bu seçeneklerden bir tanesi şifresi olarak yapılmaktadır diğer bir seçenek ise şifreli olarak e- devlet sistemi üzerinden yapılmaktadır. Bu yazımızın devamında sizler için bahsettiğimiz e- bordro sorgulama işlemlerinin 2 çeşidini de anlatacağız.

Haberin Devamı

E-BORDRO İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİ SANDIĞI EMEKLİLİK SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İlk olarak şifresiz yapılmakta olan e- bordro sistemini anlatacağız. Şifresiz olarak yapılmakta olan e- bordro işlemi e- bordro sistemine giriş yapmalısınız ve bu şekilde memur maaş sorgulama işlemi yapabilmek için ilk adım Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından açılmakta olan e- bordro sistemine girmelisiniz. E- bordro sistemine girdikten sonra ekranda karşınıza çıkan ilk olarak T.C. Kimlik numaranızı girmelisiniz T.C. Kimlik numaranızı girerken eksiksiz ve de doğru bir şekilde girdiğinizden emin olmalısınız. Hemen ardından ise memuriyet sicil numaranızı ve de emekli sicil numaranızı ilgili alanlara doldurunuz. Yıl ve ay için sorgulama işlemi yapmak istiyor iseniz o yılı ve de o ayı seçeneklerden seçmelisiniz. Daha sonraki adımınız ise Memur ya da Kadro karşılığı sözleşmeli seçeneklerden bir tanesini seçmeniz gerekmektedir ve de gönder yazısına tıklamanız gerekmektedir. Anlattığımız gibi bu işlemleri yaptıktan sonra e- bordro sistemine giriş yapabilir ve de maaşınızı çok kolay bir şekilde sorgulayabilirsiniz. Şifreli olarak e- bordro sistemi ise e- devlet üzerinden yapılmaktadır. E- devlet üzerinden e- bordro sorgulama işlemi yapmak istiyor iseniz ilk olarak bir e- devlet şifreni olması gerekir. E- devlet şifreniz yok ise e- devlet sistemi üzerinden e- bordro sorgulama işlemini yapamazsınız. E- devlet şifresi almak çok basit bir işlemdir. E- devlet şifresi almak için ilk olarak herhangi bir PTT şubesine gitmeniz ve de kimlik kartınız ile e- devlet şifresi talep etmeniz gerekmektedir. E- devlet şifresini sizlere uygun özel bir şifre ile 2 TL işlem ücreti vererek temin edebilirsiniz. E- devlet şifrenizi bu şekilde aldıktan sonra e- devlet sistemi üzerinden T.C. kimlik numaranızı ve de almış olduğunuz e- devlet şifresini ilgili alanlara doldurmanız gerekir bu doldurma işlemlerini yaparken eksiksiz ve de doğru bir şekilde yaptığınızdan emin olunuz. Bu şekilde kimliğinizi doğruladıktan sonra e- devlet sistemi üzerinden çok kolay ve pratik bir şekilde e- bordro memur maaşı sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Bu yazımızda iki seçenek olarak e- bordro sorgulama işlemini anlatmış bulunmaktayız. Sizlere hangi sorgulama işlemi daha kolay geliyor ise herhangi birini tercih edip e- bordro sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.