Gündem Mama bebeği hastalıklardan anne sütü gibi koruyamaz

Mama bebeği hastalıklardan anne sütü gibi koruyamaz

04.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yüksek İhtisas Üniversitesi Koru Ankara Hastanesi’nde “Emzirme Haftası” etkinlikleri düzenlendi. Birçok annenin katıldığı etkinliklerde anne sütünün önemi vurgulandı.

Mama bebeği hastalıklardan anne sütü gibi koruyamaz

Doğasında Doğum Derneği (DDD) Başkanı ve üniversitenin öğretim üyesi Prof. Dr. Aydan Biri, Türkiye’de kadınların çocukları emzirmeyi bilmediğini söyledi. Emzirmeden yorulan annelerin mamaya kaçtığını ve bunun doğru bir durum olmadığını belirten Biri, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Şunu kesinlikle bilmemiz lazım. Her süt bebeğe özgü salgılanıyor. Anne prematüre doğurduysa ona göre bir sütü var. Isısı belli, emniyeti belli, miktarı belli. İçeriği asla taklit edilemez durumda. Ne kadar ciddi rakamlar öderseniz ödeyin ulaşacağınız mama, anne sütünün yanından bile geçemez. Emzirmenin alternatifi mama değildir. Türkiye’de kadınların yüzde 54’ü sezeryan doğum yapıyor. Emzirme oranı da yüzde 9.” Anne sütü yerine mama verilen çocuklarda obezite sorunu meydana geldiğini belirten Biri, “Emzirme yağlanmaya izin vermiyor. Mamadaki tatlandırıcılar alışkanlık yapıyor. Bebek ihtiyaçtan fazlasını alıyor. Bu da obeziteye neden oluyor” dedi.