Gündem Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan peş peşe kritik temaslar

Meclis Başkanı Kurtulmuş'tan peş peşe kritik temaslar

28.09.2023 - 19:23 | Son Güncellenme:

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, İrlanda’da Senato Başkanı Jerry Buttimer ve İsrail Meclis Başkanı Amir Ohana ile ayrı ayrı görüşme gerçekleştirdi.

Meclis Başkanı Kurtulmuştan peş peşe kritik temaslar

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Avrupa Parlamento Başkanları Konferansı'na katılmak üzere geldiği İrlanda'nın başkenti Dublin'de, İrlanda Senato Başkanı Jerry Buttimer ve İsrail Meclis Başkanı Amir Ohana ile ayrı ayrı bir araya geldi. Dublin Kongre Merkezi'nde gerçekleşen görüşmelerde, uluslararası ve bölgesel meselelerin yanı sıra ülkeler arasındaki ikili ilişkiler ele alındı.

Haberin Devamı

Meclis Başkanı Kurtulmuştan peş peşe kritik temaslar

Görüşmelerde, AK Parti İstanbul milletvekili ve TBMM İdare Amiri Hasan Turan, AK Parti Adana Milletvekili ve Türkiye-İrlanda Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Kurucular Kurulu Başkanı Sunay Karamık ve TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun da yer aldı.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Kox ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Tiny Kox ile İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir araya geldi.

Meclis Başkanı Kurtulmuştan peş peşe kritik temaslar

Kurtulmuş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Tiny Kox ile Dublin’de bir araya geldik. Rusya-Ukrayna savaşında Türkiye’nin yürüttüğü çok yönlü diplomatik girişimlerinin önemini vurguladığımız görüşmede, savaşın sona erdirilmesinin Avrupa’nın geleceği açısından önemine bir kez daha dikkat çektik" ifadelerine yer verdi.