Gündem Meclis Başkanı Şentop Kahramanmaraş'ta konuştu: İşler çok büyük ölçüde yoluna girmiş

Meclis Başkanı Şentop Kahramanmaraş'ta konuştu: İşler çok büyük ölçüde yoluna girmiş

02.04.2023 - 18:24 | Son Güncellenme:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Kahramanmaraş Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı açıklamada, "Şimdi gördüğümüz tablo; çok büyük ölçüde hizmetlerin sunumunda, özellikle barınma, diğer acil ihtiyaçların karşılanmasında, elektrik, suyun verilmesinde tamamen işler yoluna girmiş, organizasyon tamamlanmış gözüküyor" dedi.

Meclis Başkanı Şentop Kahramanmaraşta konuştu: İşler çok büyük ölçüde yoluna girmiş

Depremzedelerle iftar yapmak için Kahramanmaraş'a gelen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ilk olarak afet koordinasyon merkezini ziyaret etti. Burada Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Samsun Valisi Zülküf Dağlı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile ilgililerden alt yapı, barınma, gıda ve diğer ihtiyaçların giderilmesi için şehirde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Şentop, çıkışta değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Depremden sonra da Kahramanmaraş'a geldiğini hatırlatan Şentop, şunları söyledi:

Meclis Başkanı Şentop Kahramanmaraşta konuştu: İşler çok büyük ölçüde yoluna girmiş

"Kahramanmaraş'a iftar münasebetiyle geldik. Burada son durumla ilgili hem merkezdeki ilçeler hem de diğer ilçeler dahil olmak üzere bilgi aldık arkadaşlarımızdan. Daha önce de depremden 4-5 gün sonra da ziyaret etmiştim. Şimdi gördüğümüz tablo çok büyük ölçüde hizmetlerin sunumunda, özellikle barınma, diğer acil ihtiyaçların karşılanmasında, elektrik, suyun verilmesinde tamamen işler yoluna girmiş, organizasyon tamamlanmış gözüküyor. Tabi çok büyük yıkımla, felaketle karşı karşıyayız bölgede, Kahramanmaraş başta olmak üzere illerimizde büyük bir yıkım var. Ama bunun en azından 2 ay içerisinde vatandaşlarımızın günlük temel ihtiyaçlarını karşılayacak bir şekilde organize edilmiş olması esasen büyük başarı. İnşallah sayın cumhurbaşkanımız ifade ediyor, bir yıl içerisinde şehirlerimizi yeniden şenlendirecek, canlandıracak, vatandaşlarımızın konutlarında, kalıcı konutlarda yaşamasını sağlayacak şekilde adımlar da atılacak."

Haberin Devamı

DEPREMZEDELERLE İFTAR YAPTI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Afet Koordinasyon Merkezinden ayrıldıktan sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Karacasu Kampüsü'ndeki konteyner kente geçti. Ağrı Valisi ve Koordinatör Vali Osman Varol'dan bilgi alan Şentop, konteynerde kalan bir aileyi de ziyaret etti.

Meclis Başkanı Şentop Kahramanmaraşta konuştu: İşler çok büyük ölçüde yoluna girmiş


TBMM Başkanı Mustafa Şentop daha sonra KSÜ Avşar Kampüsü'ndeki çadır kente geçti. Girdiği bir çadırda depremzede aile ile görüştü. Şentop ardından iftar çadırına geçip depremzedelerle iftar yaparken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da iftara katıldı. İftarın ardından konuşma yapan Mustafa Şentop, büyük bir felaket yaşandığını ve ramazan ayının güzel iklimini depremde ölenler nedeniyle buruk bir şekilde yaşadıklarını söyledi. Şentop, şöyle deva etti:

"Ramazan ayının içerisinde yine kaybettiğimiz bütün kardeşlerimizi hatırlıyoruz, Allah hepsine rahmet eylesin, mekanları cennet olsun, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Bugün memnuniyetle öğrendim ki, depremden sonra başka şehirlere gide vatandaşlarımızdan da önemli bir kısmı buraya dönmüşler. Dolayısıyla bu şehri yeniden ihya etmek hem fiziken hem de Osmanlı'daki tabirle şenlendirmek, işte o kültürüyle, ruhuyla yeniden ayağa kaldırmak hepimizin vazifesi. Ben Kahramanmaraşlı kardeşlerimizin bu anlayış ve şuur içerisinde hareket ettiğini gördüm verilen bilgilere göre. Bunun için de çok teşekkür ediyorum, çok tebrik ediyorum sizleri. Tabi iftarı çadırda yaptık ama inşallah iftarlarımızı önümüzdeki sene ramazanında evlerinizde yapacaksınız, cumhurbaşkanımız bunu ifade etti, 1 yıl içerisinde kalıcı konutlar yapılacak. İnşallah önümüzdeki ramazanda sizler evlerinizde olacaksınız, bizlerde iftarda evlerinize misafirleriniz olacağız."

TBMM Başkanı Mustafa Şentop daha sonra ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte depremzedelere çay ikram etti.

 

 

Yazarlar