Gündem ‘Medeniyetin Sesi’yle halk şarkıları yaşıyor

‘Medeniyetin Sesi’yle halk şarkıları yaşıyor

29.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Türk müziğinin önde gelen isimlerinden Ümit Tokcan ile TRT sanatçısı Yaprak Sayar’ı ağırlayan Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyetlerin Sesi Korosu, albüm çıkarmaya hazırlanıyor

‘Medeniyetin Sesi’yle halk şarkıları yaşıyor

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) bünyesinde 2012’de kurulan Medeniyetlerin Sesi Korosu’nun geçen çarşamba günü düzenlediği konseri büyük ilgi gördü. Türk halk müziğinin önde gelen isimlerinden Ümit Tokcan ve TRT sanatçısı Yaprak Sayar’ın konuk sanatçı olarak katıldığı Beşiktaş’taki Güney Kampüsü’nde düzenlenen konserde salonu ağzına kadar dolduran izleyicilere müzik ziyafeti çektirdi. Konser, koronun orkesrtasında bulunan ve geçen mart ayında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türkiye’nin en önemli kaval ustası olarak tanınan Serdar Deli’ye adandı. Muammer Ketencoğlu’nun genel sanat yönetmenliğini yaptığı koro, Balkanlardan Kafkas coğrafyasına kadar 14 dilde söylediği yerel halk türküleriyle biliniyor. Öcal Öcalan’ın şefliği ve kendisinin yaptığı düzenlemelerle ayrı bir renk kattığı konserde Medeniyetlerin Sesi Korosu, Ötme Bülbül Ötme’den Bosna Sevdalinka’sına, Zozan ile Derocan Kürt serhat türkülerinden Azeri halk şarkısı Yalgızam Yalgız’a kadar birçok yöreye ait halk şarkılarını seslendirdi. Konuk sanatçı Yaprak Sayar’ın Bülbülüm Altın Kafeste ve Kır Atıma Bineyim türküleriyle renk kattığı konserde 52 yıldır Türk halk müziğinin sesi olmaya devam eden büyük usta Ümit Tokcan da kendisi ile özdeşleşen Kerkük yöresinden Altın Hızma Mülayim şarkısını ve Sen Bu Yaylaları Yaylalayamazsın isimli Karadeniz parçasını seslendirdi. Konserin kapanışını ise Tokcan ve Sayar’ın Hekimoğlu düetiyle son buldu.

Haberin Devamı

Albüm müjdesi

Medeniyetlerin Sesi Korosu’nun dünyanın müzik kültürü zincirinin ilk halkasının halk müziği olduğu gerçeğinden yola çıkıp öncelikli olarak bu geniş coğrafyadan halk müziği örnekleri seslendirdiğine dikkat çeken Bahçeşehir Üniversitesi Medeniyetlerin Sesi Korosu, Genel sanat yönetmeni Muammer Ketencoğlu koronun her geçen gün daha güzel çalışmalara imza attığını ifade ederek, “Bu bizim için gurur kaynağı” dedi. Bahçeşehir Üniversitesi Kültür-Sanat (BAU Art) Direktörü Jochen Proehl de Milliyet’e yaptığı açıklamada konsere gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirtirken Medeniyetler Sesi Korosu’nun yakın bir zamanda albüm çıkaracağı müjdesini de verdi. BAU Art Direktörü, “Bize bu imkanları sağlayanlara çok teşekkür ediyoruz. Bu koronun barışa uzanan sesini daha fazla insana ulaştırmak için elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘Medeniyetin Sesi’yle halk şarkıları yaşıyor