Gündem Meral Niron öldü mü? Meral Niron kimdir, kaç yaşında, neden öldü?

Meral Niron öldü mü? Meral Niron kimdir, kaç yaşında, neden öldü?

13.08.2020 - 16:03 | Son Güncellenme:

Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Meral Niron hayatını kaybetti. Usta oyuncunun vefatı sanat camiasını yasa boğarken Niron hakkındaki bilgiler merak konusu oldu. İşte ünlü oyuncunun biyografisi...

Meral Niron öldü mü Meral Niron kimdir, kaç yaşında, neden öldü

Bizim Evin Halleri dizisinde oynadığı Sakız karakteriyle tanınan Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu Meral Niron yaşamını yitirdi. Oyuncunun ölüm haberini Oyuncular Sendikası duyururken bu acı haber sonrası Meral Niron kimdir, kaç yaşında, neden öldü? soruları sorulmaya başlandı.

Haberin Devamı

MERAL NİRON KİMDİR?

1937 yılında İzmir'de doğan Meral Niron, Türk sinema, tiyatro ve dizi oyuncusudur. İzmir radyo tiyatrosunda başladığı sanatçılık yaşamını pek çok özel tiyatroda sürdürdü. 1987 yılında devlet tiyatrosu kadrolu personeli oldu. Ayrıca birçok dizi ve filmde görev aldı.1986 yılında senaryosu ve yönetmenliği Ülkü Erakalın'dan olan ve şarkıcı Bergen'in hayatını anlatan "Acıların Kadını" adlı sinema filminde; Bergen, Yalçın Gülhan, Asuman Arsan ile birlikte oynadı. 1993 – 1999 yılları arasında yayınlanan "Ferhunde Hanımlar" adlı dizide başrollerinde Beyhan Saran, Baykal Saran, Güven Hokna, Melek Baykal, Şahap Sayılgan, İpek Çeken, Tamer Karadağlı, Ayşe Nil Şamlıoğlu, Hatice Aslan, Turgay Tanülkü, Volkan Ünal ve Meral Niron oynadı.

Haberin Devamı

2000 - 2008 yılları arasında "Bizim Evin Halleri" adlı dizide Beyhan Saran, Emel Göksu, Ayşe Nil Şamlıoğlu, Şahap Sayılgan, İpek Çeken, Ergün Uçucu, Sezin Akbaşoğulları ile birlikte rol aldı.

Dostlar Tiyatrosu, Ankara Sanat Tiyatrosu gibi topluluklarda rol alan sanatçı, sinema filmi ve dizilerde de oynadı.

Özellikle TRT’de yayınlanan Bizim Evin Halleri dizisinde oynadığı Sakız karakteriyle tanındı.

Niron, 2012’de İkinci Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nde Onur Ödülü’ne layık görülmüştü.