Gündem Mercimek ekmeği tarifi | Mercimek Ekmeği nasıl yapılır? İşte malzemeler...

Mercimek ekmeği tarifi | Mercimek Ekmeği nasıl yapılır? İşte malzemeler...

21.01.2020 - 13:49 | Son Güncellenme:

Mercimek Ekmeği nasıl yapılır sorusu Gelinim Mutfakta yarışmasını izleyen seyirciler tarafından araştırılmaya başlandı. 21 Ocak Salı günü Gelinim Mutfakta yarışmasında Mercimek Ekmeği konusunda hünerlerini sergileyecek olan gelinler günün sonunda Çeyrek altının sahibi olabilmek için yarışacak. Peki Mercimek ekmeği nasıl yapılır? Mercimek ekmeği malzemeleri nelerdir?

Mercimek ekmeği tarifi | Mercimek Ekmeği nasıl yapılır İşte malzemeler...

Mercimek ekmeği nasıl yapılır sorusu vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Kanal D ekranında yayınlanan sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta yarışmasında bugün gelinler Mercimek Ekmeği yapmak için mücadele edecek. Yarışmayı takip eden izleyiciler ise Mercimek ekmeği nasıl yapılır? Mercimek ekmeği malzemeleri nelerdir sorusuna yanıt arıyor. İşte Mercimek Ekmeği tarifi ve malzemeleri...

Haberin Devamı

MERCİMEK EKMEĞİ MALZEMELER

1,5 BARDAK KIRMIZI MERCİMEK

1 SU BARDAĞI YOĞURT

YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ

1,5 ÇAY KAŞIĞI KABARTMA TOZU

1 BARDAK LOR PEYNİRİ

1 TUTAM DEREOTU

2 TATLI KAŞIĞI ÇÖREK OTU

1 TATLI KAŞIĞI TUZ

MERCİMEK EKMEĞİ YAPILIŞI:

TÜM MALZEMELERİ RONDANDAN GEÇİRİP KARIŞTIN… SADECE MERCİMEKLERİDE RONDADAN GEÇİRİP DİĞER TÜM MALZEMEYİ ELLE KARIŞTIRMAKTA MÜMKÜN… 180 DERECE ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA BİR KEK KALIBI İLE PİŞİRİLİR VE SOĞUDUKTAN SONRA DİLİMLENEREK SERVİS EDİLİR.