Gündem Mozaik pasta yapmanın en kolay yolu

Mozaik pasta yapmanın en kolay yolu

16.04.2018 - 14:01 | Son Güncellenme:

Mozaik pasta yapılışı itibariyle oldukça pratik bir tatlı çeşididir. Adını, görüntüsünden dolayı mozaik taşlarından almıştır. Mozaik pasta, öğlen çayının yanında tüketebileceğiniz ya da misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz bir pasta olmakla birlikte aynı zamanda akşam yemeğinden sonra da hafif bir tatlı olarak tüketebilirsiniz.

Mozaik pasta yapmanın en kolay yolu


Malzemeler
• 2 paket petibör bisküvi
• 3 yemek kaşığı kakao
• 100 gram bitter ya da sütlü çikolata
• 1 su bardağı süt
• 125 gram tereyağı veya margarin
• 3 yemek kaşığı toz şeker
Yarım su bardağı dövülmüş fındık ya da ceviz içi

Haberin Devamı

Üzeri için:
Toz Antep fıstığı

Yapılışı

Öncelikle mozaik pastanın sosunu hazırlamakla işe başlayacağız. Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Daha sonra sütü ve kakaoyu ekleyerek topak topak olmaması için karıştırarak kaynatın. Kaynayan karışıma şekeri de ilave edip karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu karışıma çikolatalarınızı kırarak ilave edin ve ocağın altını kapatarak çikolataların erimesini bekleyin. Daha sonra sosun üzeri kaymak tutmasın ve çabuk soğusun diye ara ara karıştırarak ılımaya bırakın. Daha sonra derin bir kabın içerisine tavadaki sosun tamamını başlatın. Sosun üzerine petibör bisküvileri kırarak ilave edin. Bisküvileri ne çok iri ne de çok ufak olacak şekilde parçalara ayırın. Daha sonra karışımın içine isteğe bağlı olarak dövülmüş fındık ya da cevizleri ekleyerek karıştırın. Karıştırırken karışımı ezmeden yapmaya özen gösteriniz.

Haberin Devamı

Genişçe bir tezgâhın üzerine streç film serin ve hazırladığınız çikolatalı bisküvili karışımdan bir miktar streç filmin üzerine dökün. İsterseniz oval bir şekil isterseniz de piramit şekli oluşturmak için ellerinizde bastırın ve streç filmi sarın. Daha sonra hazırladığınız ruloları derin dondurucuda 3 saat bekletin. Servis yapmak için derin dondurucudan çıkaracağınız ruloyu dilimleyin ve tabaklara koyun. Üzerine toz antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Püf nokta:

Mozaik pasta yapmanın en önemli püf noktası sos oranının doğru ayarlanmasıdır. Çikolata sosunuzu çok fazla yaparsanız bisküviler de buna paralel olarak fazla eriyecektir, sosun içinde yok olacaktır. Hâliyle, pastanızın yapış yapış bir görüntüsü olacağı gibi aynı zamanda yoğun çikolata sosu size ağır da gelebilir. Aynı şekilde eğer sosunuzun oranı az olursa bisküvilerin emebileceği yeterli ıslaklık olmayacaktır. Bu sefer de kuru, şekil vermesi zor ve bisküvi tadı ağır basan bir pasta elde etmiş olursunuz. Bu yüzden iyi bir lezzet tutturabilmek için sosunuzun oranını doğru ayarlamalısınız.