Gündem Muharrem İnce Millet İttifakı'na katılır mı? BBP lideri Destici'den flaş açıklama

Muharrem İnce Millet İttifakı'na katılır mı? BBP lideri Destici'den flaş açıklama

12.05.2023 - 12:06 | Son Güncellenme:

BBP lideri Destici, adaylıktan çekilen Muharrem İnce'nin Millet İttifakı'nın bugünkü mitingine katılıp Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceği iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Büyük Birlik Partisi Başkanı Mustafa Destici, CNN Türk yayınında Semiha Şahin'e açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesiyle ilgili konuşan Destici, 'Adaylıktan çekiliyor olması çok üzücü, Türk demokrasisini yaralamıştır. Hakkı gasp edilen de Muharrem İnce’ye oy vermeyi düşünen milyonlarca seçmenimiz olmuştu. Muharrem İnce’nin oyları bir ara yüzde 10’lar seviyesine gelmişti. Ciddi bir oy alacağı gözüküyordu. Bunun kaynağı nedir? Bu çok açık, net, Muharrem İnce aday olduktan beri CHP ve onun etrafındaki 7’li masada oturanlar kendilerince bir baskı kurdular. Baktılar ki Muharrem İnce normal yollardan çekilmeyince bel altı vurarak, kaset görüntüsü olduğu birtakım iddialar gündeme geldi. İnce adaylıktan fiili olarak çekildiğini ifade etti.' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Destici'nin açıklamalarından satır başları şöyle;

* ANKARA’DA MİLLET İTTİFAKI MİTİNGİ GERÇEKLEŞECEK. BURAYA DAVET EDİLDİĞİ İDDİALARI VAR. İNCE MİTİNGE KATILIR MI, KILIÇDAROĞLU’NU DESTEKLEDİĞİNİ BELLİ EDER Mİ?

Bir iftira ile karşı karşıya olduğunu söyledi. 'Seçimi kaybedecekler, kaybettiklerinde tek sorumlusu olarak beni gösterecekleri için ben çekiliyorum' gibi bir açıklamada bulundu ama bunun böyle olmadığını kamuoyu biliyor. Muharrem İnce’ye destek veren seçmenin iradesi gasp edilmiştir.

Muharrem İnce adaylıktan çekilerek kendisine oy vermeyi düşünen seçmenin, kendisi için sandığa giden, kendisine güvenen seçmenlerin güvenini boşa çıkarmıştır. Eğer tutup bir de mitinge katılırsa o zaman tamamen bu planlı bir şey olmuş diye insanların aklına gelecektir.

* ÇEKİLMESİ SEÇİMLERİ NASIL ETKİLEYECEK? İNCE’YE OY VERMEK İSTEYENLER KİME OY VERECEK?

Oyları blok olarak bir yere gitmeyecek, dağılacaktır. Gitmeyeceği adres bana göre Kılıçdaroğlu’dur. Kılıçdaroğlu’nun kazanması için bu operasyon yapılmıştır. Onun için bence tam tersi ya bir kısmı sandığa gitmeyecektir, sandığa gidenler Kılıçdaroğlu’na ders vermek için diğer adaylara önce Recep Tayyip Erdoğan’a yöneleceklerdir diye düşünüyorum.

Muharrem İnce Millet İttifakına katılır mı BBP lideri Desticiden flaş açıklama

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN 14 MAYIS MESAJI HAKKINDA!

Biz Cumhur İttifakı olarak her türlü gayreti gösteriyoruz. Milletimizin ister siyasi parti başkanı olsun, ister medya mensubu olsun haysiyetini, onurunu korumak, özgürce siyaset yapmak adına bu tür karşılaştığı kumpasla karşılaşmaması için her türlü tedbiri almakla biz kendimizi bir sorumluluk makamında görüyoruz. 15 Mayıs’tan sonra da bununla ilgili yeni düzenlemeler yapılacaktır. Biz de BBP olarak bunun öncüsü olacağız.

Haberin Devamı

Seçmenin istediği adaya oy vermesi noktasında alternatifinin olması, CHP bu alternatifi yok etti. Hani milletin özgürce istediğine oy vermesi? Muharrem İnce’nin adaylığına tahammül edemediler.

* BATI, 14 MAYIS SEÇİMLERİNİN NERESİNDE?

Biz öyle bir seçime gidiyoruz ki Türkiye pek çok seçim yaşadı. 1950 seçimleri, 60 darbesinden sonrası seçimler, bunlar tarihi seçimlerdi, bu seçim de tarihi bir seçim. Bir tarafta milletin istikbalini önceleyen Cumhur İttifakı var diğer tarafta Kılıçdaroğlu ne diyor, yerel yönetimlere özerklik şartını getireceğim diyor. HDP, 15 Mayıs’tan sonra özerkliği de alacağız diyor. Kimin seçimi kazanmasına güvenerek söylüyorlar, Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanmasına güvenerek söylüyorlar.

Haberin Devamı

Gitti HDP ile görüştü Sırrı Sakık ne dedi, ey Kılıçdaroğlu verdiğin sözü açıkla. Binlerce terör tutuklusunun serbest bırakılacağını söyledi. 6’lı masadan Meral Akşener’den tepki geldi mi? Onun için Batı ne yapıyor. ABD Suriye’nin kuzeyine TIR gönderdi. Orada bir PKK terör devleti kurduruyor. Biz Fırat Kalkanı, Barış Pınarı harekatını yapmasaydık o devlet bu zamana kadar kurdurulmuştu. Kılıçdaroğlu orada PYD olsun, ABD çıkarlarına göre hareket edeceğim diyor.

Kılıçdaroğlu diyor ki bizim Libya’da ne işimiz var diyor? ABD, Fransa Türkiye’nin oradaki varlığından rahatsız.

Ben bütün ülkücülere bir çağrı yapmak istiyorum. Bakın Türk dünyası için, Türklük için Karabağ’ın işgalden kurtarılması 100 yılın olayı ve zaferidir. Balkanlardan Kafkaslara kadar nerede mazlum varsa Türkiye Cumhuriyeti devleti her türlü desteği vermiştir.

‘CUMHURBAŞKANINI İNŞALLAH BİRİNCİ TURDA SEÇTİRECEĞİZ’

Türk milliyetçilerinin 14 Mayıs’ta sandığa gittiklerinde geçmişe dair kırgınlıkları olabilir onları bir tarafa bırakacağız milletin birliği ve kardeşliğini önceleyerek Cumhurbaşkanımızı destekleyeceğiz ve inşallah çok rahat bir şekilde birinci turda seçtireceğiz.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı birinci turda seçilecek. İkincisi milletvekili seçimi bizde Cumhur İttifakı altında seçimlere katılıyoruz. Ben İstanbul birinci bölge adayıyım. Tam liste adayımız var. Bu seçimde ilk defa BBP barajsız seçime gidiyor. İttifak içerisinde olduğumuz için bir baraja takılmıyoruz. Burada 30 yıllık tertemiz mazi ve liyakatlı kadroları ile milletimizden milletvekili seçimlerinde oy istiyoruz.