Gündem New York’ta coşkulu karşılama

New York’ta coşkulu karşılama

18.09.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için New York’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Türkevi önünde vatandaşlar tarafından sevgi gösterisiyle karşılandı. Erdoğan kendisini karşılayan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

ANKARA Milliyet - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu’na katılmak için gittiği ABD’nin New York şehrine Türkiye saatine göre önceki akşam vardı.

Haberin Devamı

Erdoğan, John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı’nda Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Sedat Önal, Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan ile New York Başkonsolosu Reyhan Özgür tarafından karşılandı. Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da ABD’ye gitti. Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, New York’ta bulunan Türkevi önünde vatandaşlar tarafından çiçekler ve sevgi gösterisiyle karşılandı. 

Haberin Devamı

New York’ta coşkulu karşılama

Katar Emiri’nin annesi de Sıfır Atık Beyanı’nı imzaladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a New York gezisinde eşlik eden Emine Erdoğan, Katar Emiri’nin annesi Şeyha Moza bint Nasır ile bir araya geldi.

Emine Erdoğan buluşmaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu bilgileri verdi:

“Katar Emiri’nin kıymetli annesi Şeyha Moza bint Nasır ile New York’ta bir araya gelmekten mutluluk duydum.Sıfır Atık Yüksek Şahsiyetler Danışma Kurulu tecrübemizi paylaştım. Bu vesileyle Şeyha Moza Hanımefendi, 2022 yılında BM Genel Sekreteri Sayın Guterres ile hayata geçirdiğimiz Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı’nı imzalayarak küresel çağrımızı cevapsız bırakmadı. Kendisine teşekkür ediyorum.”