Gündem Nomofobi nedir? Cep telefonu bağımlılığı

Nomofobi nedir? Cep telefonu bağımlılığı

17.12.2018 - 11:37 | Son Güncellenme:

Nomofobi son yılların en dikkat çekici konu başlıkları arasında yer alıyor. Dünyada ve Türkiye'de hayatımızın odak noktasında yer alan cep telefonları insanların bağımlılık düzeyinde etkilemeye devam ediyor. Nomofobi, cep telefonu bağlantısını kaybetme korkusu olarak tanımlanıyor. Peki Nomofobi nedir?

Nomofobi nedir Cep telefonu bağımlılığı

Nomofobi, cep telefonu bağlantısını kaybetme korkusu olarak biliniyor. 'No mobile phobia' sözlerinin kısaltmasından oluşan Nomofobi telefonsuz kalma yada iletişimden kopma olarak ta tanımlanabiliyor. Peki Nomofobi'nin tehlikeleri nelerdir

Haberin Devamı

NOMOFOBİ NEDİR?

Nomofobi, cep telefonu bağlantısını kaybetme korkusu. Terim, İngilizce "no mobile phobia" sözlerinin kısaltılmasından oluşur. Birleşik Krallık Posta Ofisinin yetkilendirmesi ile YouGov isimli pazar araştırması şirketi cep telefonu kullanıcılarına acı çektiren endişelere göz attı. Bu çalışmaya göre, Birleşik Krallık'taki telefon kullanıcılarının yaklaşık %53'ü "telefonunu kaybetme, batarya veya kontör bitimi, kapsama alanı dışında kalma" gibi durumlarda huzursuz olmaya eğilimliler. Araştırma erkeklerin %58'inin kadınlarınsa %48'lik kısmının bu fobiden acı çektiği tespit etti. Aynı zamanda %9'luk bir kesim cep telefonları kapalıyken stres hissediyor.