Gündem Notre-Dame Katedrali nerede? Notre-Dame Katedrali neden yandı?

Notre-Dame Katedrali nerede? Notre-Dame Katedrali neden yandı?

15.04.2019 - 21:39 | Son Güncellenme:

Fransa'nın dünyaca ünlü katedrali Notre-Dame'da yangın çıktı. Peki Notre-Dame Katedrali neden yandı ve Notre-Dame Katedrali nerededir? İşte Notre-Dame Katedrali tarihçesi ve yangınla ilgili son durum...

Notre-Dame Katedrali nerede Notre-Dame Katedrali neden yandı

Fransa'nın başkenti Paris'te Notre Dame Katedrali'nde yangın çıktı. Yangında can kaybı yaşanmadı. Gelen son dakika bilgisine göre, Paris'teki Notre Dame Katedrali'nin çatısının tamamı çıkan yangın sonucu çöktü. Fransa Cumhurbaşkanı Macron yangın bölgesine gitme kararı aldı.

NOTRE-DAME KATEDRALİ NEREDE?

Notre Dame Katedrali (Fransızca: Cathédrale Notre Dame de Paris) Paris, Fransa'da bulunan dünyaca ünlü bir katedraldir. Meryem Ana'ya ithafen isimlendirilmiştir. Gotik yapı Île de la Cité'in doğu kısmında, Paris'in diğer tüm önemli yapıları gibi Seine Nehri'nin kıyısında bulunur. Girişi batıya bakar.

Fransız gotik mimarisinin en güzide örneği olarak bilinen Notre Dame, ayrıca ilk gotik katedrallerden biridir ve gotik dönem boyunca inşası sürmüştür. Heykellerin ve işlemeli camların ortaçağ Roma mimari üslubundan sonra pek görülmemiş bir dünyevilik içermesi, natüralizm akımının eserlerdeki ağır etkisi sebebiyledir.

Turistler açısından popüler bir yer olmasının yanı sıra, halen bir Roma Katolik katedrali olarak kullanılır ve Paris başpiskoposluğuna ev sahipliği yapar. (15 Şubat 2005'ten beri görevi André Vingt-Trois yürütmektedir.)

Metro-M.svgParis m 4 jms.svg Cité ile Metro-M.svgParis m 4 jms.svg Saint-Michel metro duraklarıyla Notre Dame Katedralı'na ulaşılabilir.

NOTRE-DAME KATEDRALİ NEDEN YANDI?

Paris Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Avrupa'da en çok ziyaret edilen yerlerin başında gelen tarihi Notre Dame Katedrali'nde renovasyon çalışmaların yapıldığı bölümde yangının çıktığı bildirildi.

Açıklamada, yangın nedeniyle katedralden uzak durulması çağrısında bulunuldu.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı.

ÇATI TAMAMEN ÇÖKTÜ

Paris'teki Notre Dame Katedrali'nin çatısının tamamı çıkan yangın sonucu çöktü.

MACRON'DAN FLAŞ KARAR

'Hepimizin bir parçasının yandığını görmekten üzüntü duyuyorun' diyen Macron olay yerine gitme kararı aldığını duyurdu. Öte yandan Macron, sarı yeleklilerle yapacağı görüşmeyi yangın nedeniyle iptal etti.

TRUMP TWITTER'DAN AÇIKLAMA YAPTI

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Notre Dame Katedrali'ndeki yangını izlemek çok korkunç." ifadelerini kulladı.