Gündem O kapı duvar oldu!

O kapı duvar oldu!

27.08.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

DHKP-C örgütü tarafından 1 Şubat’ta ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne canlı bomba saldırısı düzenlenmişti.

O kapı duvar oldu

Saldırıda, kendisine kurye süsü veren DHKP-C’li Ecevit Şanlı üzerine yerleştirdiği bomba düzeneğini elçiliğin 2 nolu giriş kapısına gelerek patlatmıştı. Patlama sonrası Şanlı ile birlikte büyükelçilikte koruma görevlisi olarak çalışan Mustafa Akarsu hayatını kaybetmişti. Eylem sırasında elçiliğe giriş yapmak için burada bekleyen eski NTV muhabiri Didem Tuncay da ağır yaralanmıştı.
Büyükelçik dünyada büyük yankı uyandıran saldırının izlerini silmek için harekete geçti. Elçilik, saldırının meydana geldiği 2 numaralı giriş kapısının iptal edilerek yerine duvar örülmesi kararını aldı. Elçiliğe gelen evrakların kabul edilmesi işleminde da kullanılan 2 numaralı giriş iptal edildi. 2 numaralı girişin yerine ise duvar örülmesi için çalışmalar başlatıldı. Elçiliğin ayrıca, kapatılarak yerine duvar örülmeye başlanan 2 numaralı girişin yerine ise başka bir alanda yeni bir kapı oluşturmak için çalışma yürüttüğü öğrenildi.

FBI incelemişti
ABD, saldırı sonrası Türkiye’ye FBI ajanlarından oluşan özel bir ekip göndermişti. FBI ajanları Türk terör ve istihbarat birimleri ile birlikte ortak soruşturma yürütmüş ve bilgi alışverişinde bulunmuştu. FBI ekibi, saldırının gerçekleştirildiği 2 nolu giriş kapısında uzun süren bir araştırma yapmıştı. FBI ekibi, onarılmayarak çelik plakalarla koruma altına alınan 2 numaralı girişte, ulaştığı yeni bilgi ve bulguları yerinde değerlendirmişti.