Gündem Ödem atan tarif

Ödem atan tarif

18.04.2018 - 15:26 | Son Güncellenme:

Ödem bilinen adıyla şişkinlik, kilolu görünmeye sebep olan bir sağlık sorunu. Halk arasında ‘su içsem yarıyor’ şeklinde tabir edilen durumlarla kendini gösteriyor. Kişi az yemek yese bile şişkin görünebiliyor. Bunun nedeni yenilen gıdanın miktarından çok içeriği... Gerekli tahlilleri yaptırıp bünyenizin tolere edebildiği ve edemediği besinleri öğrenmeli, bir uzmana danışarak diyet yapmalısınız...

Ödem atan tarif

Zayıflamak isteyen kişiler öncelikle uzman bir doktora giderek hormonal testler yaptırmalıdır. Bunun yanı sıra yine bir uzman kontrolünde besin intolarans testi yaptırmak da faydalıdır. Tüm test sonuçları değerlendirilerek kişinin bünyesine göre özel bir diyet belirlenir. Zayıflamak isteyen kişiler bu diyet programını vücut tipi ve kas gücüne uygun bir spor programı ile desteklemelidir. Örneğin her gün yürüyüş yapmanın, metabolizmayı hızlandırdığı ayrıca dolaşım başta olmak üzere pek çok sisteme iyi geldiği bilinmektedir. Sıkça söylendiği üzere her gün 2.5 litre su içilmeli, hazır gıdadan uzak durulmalı, uzmanlar tarafından aksi belirtilmediyse sık sık ve küçük porsiyonlar tüketilmelidir. Bunlara dikkat ederek sabırla kilo verebilirsiniz. Önemli olan kararınız doğrultusunda asla pes etmeden diyet ve spor programına uymaktır.

Haberin Devamı

Uzmana danışmadan kendine diyet programı oluşturan kişiler genellikle istedikleri sonucu alamazlar. Unutmayın kilo vermek kişiden kişiye değişir. Çünkü herkesin metabolizma çalışma düzeni farklıdır. Örneğin; Ayşe Hanım 1 ayda 3 kilo verirken Fatma Hanım ise 1 ayda 5 kilo verebilir. Bu sistem kişiden kişiye değişir.

Limon, Maden Suyu ve Yeşil Çay

Kişi için herhangi bir sakıncası yok ise diyet döneminde ödem atma amacıyla limon, maden suyu ve yeşil çaydan faydanılabilir. Tabii bireysel test sonuçlarınıza göre bu durumu değerlendirmeli ve dozunda tüketmelisiniz.

Malzemeler

Yarım kesilmiş limon

• 1 şişe 200 ml maden suyu

• Yarım litre su ( 2 buçuk su bardağı su )

• 2 tatlı kaşığı yeşil çay

Haberin Devamı

Yarım litre suyu kaynattıktan sonra içine yeşil çayı atıp demleyiniz. Demlenen çayın içine limonu sıkarak ve limonu kabuğu ile beraber attıktan sonra üzerine maden suyunu da ekleyerek karışımınızı hazırlayabilirsiniz. Bu tarifi gün boyunca aç ya da tok içebilirsiniz. Fakat miktarını doktorunuzla değerlendirmeli ve gün içinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşıp karşılaşmadığınızı gözlemlemelisiniz. Afiyet Olsun!