Gündem Okullar satrançta yarıştı

Okullar satrançta yarıştı

14.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) tarafından Türkiye İş Bankası katkılarıyla Aydın’da gerçekleştirilen ‘2023 Türkiye Okul Sporları Satranç Şampiyonası’ sona erdi.

Okullar satrançta yarıştı

OZAN ÖMER KADÜKER - 51 şehirden, 138 okul takımından, 706 sporcunun yarıştığı turnuvada, Küçükler Genel Kategorisi’nde İstanbul Özel Bilfen Halkalı Ortaokulu, Küçükler Kızlar Kategorisi’nde Antalya Başöğretmen Atatürk Ortaokulu, Yıldızlar Genel Kategorisi’nde Denizli Özel P.E.V. Ortaokulu, Yıldızlar Kızlar Kategorisi’nde Antalya Mecdude Başakıncı Ortaokulu şampiyonluğa ulaştı.

Haberin Devamı

Kıyasıya mücadelelere sahne olan turnuvada, Gençler Genel Kategori’de Ordu Özel Namık Altaş Koleji Anadolu Lisesi, Gençler Kızlar Kategorisi’nde ise Özel Antalya Bahçeşehir Anadolu Lisesi şampiyon oldu.

Şampiyonada konuşan TSF Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye İş Bankası ile devlet okullarında 30 bini aşkın satranç sınıfı açtıklarını ve bu sınıfların satrancın okullarda yayılmasına katkı sağladığını söyledi. Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Gül Meltem Atılgan ise “Gerek Türkiye Okullar Satranç Şampiyonası gibi ülkemizdeki turnuvalar gerekse yurt dışındaki turnuvalar, gençlerimize satranç sporundaki başarılarını gösterme ve yeteneklerini geliştirme, deneyim kazanma imkânı sağlıyor” diye konuştu.