Gündem Öncüpınar Sınır Kapısı'nda operasyon! Bakan görüntüleri paylaştı

Öncüpınar Sınır Kapısı'nda operasyon! Bakan görüntüleri paylaştı

11.09.2023 - 09:21 | Son Güncellenme:

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda bir tıra yönelik gerçekleştirilen operasyonun ayrıntılarını paylaştı.

Ticaret Bakanlığı Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü risk analizi ve hedefleme çalışmaları çerçevesinde Türkiye’den Suriye’ye çıkış yapmak üzere Öncüpınar Gümrük Kapısı’na gelen bir tır şüpheli görülerek taramaya tabi tutuldu.

Haberin Devamı

X-ray tarama görüntülerinde gümrük idaresine yasal olarak beyan edilen kullanılmış plastik kasaların olduğu bölgede şüpheli yoğunluk görülmesi üzerine araç, ekiplerce fiziki olarak arandı.

Gerçekleştirilen kontrollerde aracın dorsesinin ön tarafında gümrük idaresine beyan edilen 2 bin 400 kap “kullanılmış plastik kasaların” içerisine gizlenmiş vaziyette 266 bin 723 adet muhtelif ilaç olduğu anlaşıldı. Ayrıca dorsede yaklaşık 280 litre olmak üzere 57 bidon içerisinde “dietil eter” cinsi kimyasal madde, drone ve kameradan oluşan 30 adet elektronik eşya ve 16 adet cep telefonu cinsi eşya ele geçirildi.

PİYASA DEĞERİ 25 MİLYON TÜRK LİRASI

Yakalanan kaçak eşyanın toplam değerinin ise yaklaşık 25 milyon Türk Lirası olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Öncüpınar Sınır Kapısında operasyon Bakan görüntüleri paylaştı

BAKAN BOLAT GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

*Ticaret Bakanlığı Olarak Kaçakçılara Göz Açtırmıyoruz*

Gümrük Muhafaza Teşkilatımız, yasadışı ticaretle mücadelede etkin rol oynayan, toplum sağlığını ve güvenliğini önceleyen çalışmalarına titizlikle devam ediyor.

Ekiplerimiz Öncüpınar Gümrük Kapısı’nda bir tıra yönelik gerçekleştirdiği operasyonda, toplam 25 milyon Türk Lirası değerinde ilaç ve kimyasal maddelerin yanı sıra kamera, drone ve cep telefonundan oluşan elektronik eşya ele geçirdi.
Operasyonu gerçekleştiren mesai arkadaşlarımızı yürekten tebrik ediyorum.