Gündem Online SSK ve SGK hizmet sorgulaması!

Online SSK ve SGK hizmet sorgulaması!

05.08.2016 - 10:41 | Son Güncellenme:

İnternet ortamı üzerinden SSK ve SGK hizmet sorgulamalarını yapmak mümkündür. SSK ve SGK sorgulama işlemleri ile ayrıca sigorta gün tespiti de mümkündür. SSK ve SGK sorgulama kapsamında yer alan tüm bu hizmetler E-devlet üzerinden kullanılıyor.

Online SSK ve SGK hizmet sorgulaması

Ülkemizde teknolojinin ilerlemesi ile bir çok alanda yenilenmekte olan çeşitli hizmetler vardır. Bu yenilenmekte olan hizmetler sayesinde vatandaşların hayatları daha kolay bir hal almıştır. Çünkü yenilenmekte olan bu hizmetler sayesinde vatandaşlar daha nitelikli bir hizmet alır iken işlerini daha hızlı bir şekilde bitirebilmektedirler. Yapılmakta olan bu yenilikler daha çok internet aracılığı ile dijital platform üzerinden verilmekte olan hizmetlerdir. Bu hizmetler oldukça yaygın bir şekilde kullanılmaktadır ki vatandaşların büyük ölçüde beğenisin toplamayı başarmıştır. Bu yeniliklerden bir tanesi de SSK ve SGK kurumlarında yapılmakta olan dijital platform üzerindeki hizmetlerdir. Bu yazımızda sizler için bu hizmetleri anlatacağız. Vatandaşlar önceki senelerde yani teknolojinin henüz ilerlemediği süreçlerde SGK kurumlarında ki herhangi bir işlerinde kurumlara giderek yapabilmekte idi. Bu da vatandaşlara büyük ölçüde zaman kaybına neden oluyor idi. Çünkü yapılmakta olan bu işlemler yoğun talep alan işlemler idi. Bu neden ile de vatandaşlar yoğunluktan dolayı saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyordu. Bundan dolayı vatandaşlar yeteri kadar hizmet alamazken işlemlerini de oldukça fazla sürede yapabilmekteydi.

Haberin Devamı

SGK SİGORTA SORGULAMADETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLI BİLGİLER!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Fakat günümüzde dijital platformdan yapılmakta olan hizmetler sayesinde vatandaşlar hem kısa sürede işlemlerini halledebilmekte hem de nitelikli bir hizmet alabilmektedir. Online olarak SSK ve SGK sorgulama işlemleri çok kolay ve çok pratik bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca günün her saatinde yapılmakta olan SSK ve SGK sorgulama işlemleri vatandaşların kısa sürede beğenisini kazanmıştır. Vatandaşlar artık SGK kurumlarına gitmeden internet üzerinden yapılmakta olan online SSK ve SGK sorgulama işlemlerini tercih etmektedirler. Bu işlemlerden yararlanabilmemiz için ihtiyacımız olan tek şey internet erişimidir. İnternet erişiminin olduğu her alanda SSK ve SGK sorgulama işlemleri yapabiliriz. SSK ve SGK sorgulama işlemlerini yapmak için ilk olarak e- devlet sistem sayfasına girmemiz gerekir. E- devlet sistemini oldukça yakından takip ediyorsunuzdur. Çünkü e- devlet oldukça kullanışlı ve pratik bir sistemdir. E- devlet sisteminin en önemli özelliği de devlet kurumlarında ki işlemleri tek bir çatı altında birleştirmesidir. E- devlet sistemi üzerinden yapılmakta olan tüm işlemlerin resmi niteliğe sahip işlemlerdir. E- devlet sistemi üzerinden SSK ve SGK sorgulaması yapmak için e- devlet şifrenizin olması gerekir. E- devlet şifreniz yok ise e- devlet sistemi üzerinden işlem yapamazsınız. E- devlet şifresi almak için herhangi bir PTT şubesine gitmeniz gerekir. E- devlet şifresi talebinde bulunur iken T.C. kimlik numaranızın olması gerekir. E- devlet şifre talebinden sonra sizin bilgileriniz ile hazırlanmış e- devlet şifrenizi sadece 2 TL işlem ücreti vererek alabilirsiniz. Almış olduğunuz e- devlet şifrenizi e- devlet sistem sayfasından girmiş olduğunuz SSK ve SGK sorgulama sayfasından kimlik doğrulama işlemi yapmanız gerekir. Kimlik doğrulama işleminizi yaptıktan sonra işleminizi tamamlayabilirsiniz.