Gündem Ordu’da FETÖ operasyonu: 43 gözaltı

Ordu’da FETÖ operasyonu: 43 gözaltı

24.09.2021 - 16:24 | Son Güncellenme:

Ordu’da, FETÖ/PDY'nin 'yeni il yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda, 43 şüpheli gözaltına alındı.

Ordu’da FETÖ operasyonu: 43 gözaltı

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ/PDY'nin 'yeni il yapılanması'na yönelik operasyon gerçekleştirdi. 6 ay süreyle iletişimin dinlenmesi, teknik araçlarla izleme ve fiziki takip sonucu tespit edilen 43 şüpheli, gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Ordu’da FETÖ operasyonu: 43 gözaltı

'Yeni yapılanma'da 'mütevelli üyesi' olarak tanımlananlar dahil 10 şüpheli, Gülyalı ilçesindeki restoranda toplantıdayken, 'himmet' olarak aralarında topladıkları paralarla suçüstü yakalandı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda; örgüte ait olduğu değerlendirilen 370 bin TL, 100 bin 665 dolar, 17 bin 150 euro, 1,5 kilogram altın ile 1 ruhsatsız silah, 11 mermi, şüphelilere ait dijital materyaller ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi. Şüphelilerin sorgusu sürüyor.

BALIKESİR MERKEZLİ FETÖ OPERASYONUNDA 7 TUTUKLAMA

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince, FETÖ/PDY'nin 'askeri mahrem yapılanması'na yönelik Balıkesir ve diğer illerde kurulu bulunan ankesör/kontörlü telefonlar ile ardışık olarak arandıkları tespit edilen ve örgütle irtibatlı olduklarına dair haklarında çeşitli beyanlar bulunan 10 muvazzaf askeri personel, 10 TSK ile ilişiği kesilmiş askeri personel, 19 kapatılan askeri okul öğrencisi ve 3 sivil mahrem imam olmak üzere toplam 42 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Ordu’da FETÖ operasyonu: 43 gözaltı

Balıkesir merkezli Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bursa, Çanakkale, Denizli, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Malatya, Manisa, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da 52 adrese düzenlenen operasyonda şüphelilerden 38'i yakalanarak gözaltına alındı. Yurt dışında bulunan 4 şüpheli hakkında ise yakalama müzekkeresi düzenlendi.

Gözaltına alınan 38 şüpheliden 34'ü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 27'si etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 7'si ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 şüphelinin ise emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

35 KİŞİ GÖZALTINDA

Ankara Terörle Mücadele ve Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Ankara merkezli 19 ilde şüphelilerin yakalanması için başlattığı çalışmalar kapsamında, 35 şüpheli gözaltına alındı. 'TSK Hava Kuvvetleri Komutanlığı mahrem yapılanması'nda faaliyet gösteren 28 şüpheliye yönelik 14 ilde de eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 15 şüpheli, gözaltına alındı, 13 kişiyi arama çalışmaları da sürüyor.

Haberin Devamı

'TSK Deniz Kuvvetleri Komutanlığı mahrem yapılanması'nda faaliyet gösteren 23 şüpheliye yönelik de 7 ilde ise eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda 20 şüpheli yakalanarak, gözaltına alınırken, firari 3 kişi aranıyor.

3 İLDEKİ FETÖ'NÜN 'MAHREM YAPILANMASI' OPERASYONUNDA 3 TUTUKLAMA

Mersin merkezli 3 ilde, FETÖ/PDY'nin 'mahrem yapılanması'na yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 şüpheliden 3'ü, mahkemece tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü'nce FETÖ/PDY'nin gizli haberleşme programı 'ByLock' kullanıcı kaydı bulunan, 'mahrem yapılanma' içinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen ayrıca örgütte 'evlendirme izdivaç sorumlusu' olan şüphelilere yönelik Mersin merkezli 3 ilde operasyon düzenlendi. Eş zamanlı operasyonda 9 şüpheli, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 3'ü, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. 6 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.