Gündem Oyun dünyası bu fuarda buluşacak

Oyun dünyası bu fuarda buluşacak

30.01.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük dijital eğlence ve oyun fuarı olan GAMING İSTANBUL, 31 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında, Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde 4. kez kapılarını açacak. Fuarda en yeni oyunlar, eğlence dolu etkinlikler, ödüllü yarışma ve turnuvalar oyunseverleri beklerken, oyun dünyasının profesyonelleri, yerel ve uluslararası yatırımcılar, yaratıcı alanlarda kariyer hedefleyenler de fuarın B2B alanında buluşacak.

Oyun dünyası bu fuarda buluşacak

Tüm dünyada olduğu gibi oyunlara Türkiye’de de ilgi çok büyük. 2018’de yüzde 10 büyüyerek 116 milyar dolar gelir elde eden oyunlarda, Türkiye de 1 milyar doları aşan rekor ihracatla dünyanın en hızlı büyüyen 3. pazarı oldu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dünya oyun sektöründe önemli bir pazar haline geldiğini belirten GAMING İSTANBUL Marka ve Pazarlama Yöneticisi Meriç Eryürek, “Nüfusumuzun yüzde 51’i, 25 yaşın altında ve bu gençler internet, oyun dünyasının içine doğdular. Oyun yazmak, tasarlamak, geliştirmek onlar için çekici meslekler. Türkiye, bu gücüyle şu anda bölgedeki en hızlı büyüyen 3. pazar konumunda” dedi.

Geçtiğimiz yıl pazar büyümesinin yüzde 24,7 olarak ölçüldüğüne dikkat çeken Eryürek, “Yerli oyun firmaları, dünya pazarında büyük başarılar elde ediyor. Ticaret Bakanlığımızın yaptığı açıklamaya göre, ihracatımız 2018 yılında 1 milyar 50 milyon dolar oldu. Bu çok ciddi bir gelişme” diye konuştu.

GAMING İSTANBUL’da stantların, alışveriş ve eğlence alanlarının yanı sıra internet yayıncıları ve ünlüler hayranlarıyla buluşacak. Ayrıca kostüm ve aksesuarlarıyla dijital oyun ve eğlence dünyasının meşhur karakterlerini en iyi yansıtanlar, GIST Cosplay Yarışması’nda 10.000 TL ödülü kazanmak için yarışacak. Fuar, yerel ve uluslararası yatırımcılar tarafından yoğun ilgi görürken GIST Geliştirici Konferansları da oyun dünyasının profesyonellerini bir araya getirecek.