Gündem Özal’ın şehitlik hakkını istiyorum

Özal’ın şehitlik hakkını istiyorum

18.04.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 20. yılında Topkapı’daki düzenlenen törenle anıldı. Semra Özal ‘Görevi başında öldürüldü. Rahmetlinin şehitlik haklarının verilmesini istiyorum’ dedi

Özal’ın şehitlik hakkını istiyorum

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın İstanbul, Topkapı’daki anıt mezarında düzenlenen anma törenine eşi Semra Özal, oğlu Efe, gelini Sinem, torunları Naz ve Serra Özal, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Harp Akademileri Kurmay Başkanı Tümgeneral Metin Salt, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, eski bakanlardan Ekrem Pakdemirli, eski Anavatan Partisi genel başkanlarından Ali Talip Özdemir ile vatandaşlar katıldı.

Ahmet Özal katılmadı
Özal’ın büyük oğlu Ahmet Özal ise anjiyo olduğu için anma törenine katılamadı. Tören öncesinde Turgut Özal’ın 5 yaşındaki torunu Serra Özal, annesi Sinem Özal ile birlikte dedesinin mezarına çiçek bıraktı. Resmi tören, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen’in mezara çelenk bırakmasıyla başladı. Mezara Türk Silahlı Kuvvetleri, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de çelenk konuldu. Daha sonra Turgut Özal için saygı duruşunda bulunuldu. Tören Kuran-ı Kerim ve duaların okunmasının ardından sona erdi.

Davada zaman aşımı olmaz
Törende basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Semra Özal, “Rahmetlinin şehitliğinin tescil edilmesini istiyorum. Benim bütün gayem bu. Şehit olarak haklarının verilmesini istiyorum. Bu, hakikaten görevi başında öldürülmüş bir görevlidir, hakiki şehittir. Şehit olarak bu mertebeye erişmesi önemlidir. Bütün haklarının verilmesini istiyorum. Bütün derdim bu” diye konuştu. Semra Özal, Turgut Özal’ın ölümüne ilişkin, emekli Tuğgerenal Levent Ersöz hakkında açılanan davanın hatırlatılması üzerine, dosyayı görmediğini belirterek, davada zaman aşımı olmadığını kaydetti. Efe Özal da, babasının yokluğunu 20 yıldan beri hissettiğini belirterek, “Onu özledim” dedi. Babasının mezarının açılmasına itiraz eden tek kişinin kendisi olduğunu, resmi başvuru da yaptığını hatırlatan Efe Özal, “Bu konuyla ilgili olarak konuşmak istemiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Merdiven arıza yaptı
Semra Özal, tören alanına sandalye şeklindeki asansörü kullanarak indi. Özal, törenden ayrılırken de bu sistemi kullanmak istedi. Sistem arızalandığı için Semra Özal’ın oturtulduğu sandalye, yanındaki kişiler tarafından itilerek, hareket ettirildi.