Gündem Özdağ, ikinci tur desteği için vadedilenleri açıkladı: ‘İçişleri Bakanı ben olacaktım’

Özdağ, ikinci tur desteği için vadedilenleri açıkladı: ‘İçişleri Bakanı ben olacaktım’

18.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde kendisinin İçişleri Bakanı olacağını belirten Özdağ, “Üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey’le mutabık kaldık. MİT Başkanı da Zafer Partili olacaktı. Bakanlıklar yazılı mutbakatta vardı, MİT Başkanı sözlü anlaşmaydı” ifadelerini kullandı...

Özdağ, ikinci tur desteği için vadedilenleri açıkladı: ‘İçişleri Bakanı ben olacaktım’

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turu öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na verecekleri destek karşılığı imzaladıkları yol haritası dışında bir de “gizli mutabakata” vardıklarını açıkladı. Özdağ, “Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve Millî İstihbarat Teşkilâtı konusunda Kemal Bey’le mutabık kaldık, MİT Başkanı da Zafer Partili olacaktı. Bakanlıklar yazılı mutbakatta vseardı, MİT Başkanı sözlü anlaşmaydı” dedi.

Haberin Devamı

28 Mayıs’ta gerçekleşen cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu’nu destekleyen Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, T24’e verdiği röportajında, “Söz vermek değil, yazılı mutabakatımız var. Biz İçişleri Bakanlığı dahil üç bakanlık ve MİT konusunda Kemal Bey’le mutabık kaldık. MİT Başkanı da Zafer Partili olacaktı. Ama o sözlü anlaşmaydı. Bakanlıklar yazılı mutabakatta vardı” ifadesini kullandı.

Seçimlerin kazanılması halinde kendisinin de İçişleri Bakanı olacağını söyleyen Özdağ, kendi partisine verilecek diğer iki bakanlığı ise açıklamadı.

‘Engellenmese kazanabilirdi’

Özdağ, “Kemal Bey, zerre kadar oy faydası olmayan altılı masadaki ortaklarının İçişleri Bakanlığı’nın Zafer Partisi’ne verilmesine tepki göstereceğini bildiği için benim bu konuda anlayışlı davranmamı rica etti. ‘Bunu çok vurgulamayın’ dedi. Ben de kabul ettim. Ama ortakları tarafından Kılıçdaroğlu’ndan istenen şey yanlıştı. Kılıçdaroğlu bu seçimi kazanabilirdi eğer ortakları engellemeseydi” diye konuştu.

Haberin Devamı

11 milyonluk mülteci nüfusu

Özdağ, göç sorununa değinirken ise, Türkiye’de kayıtlı 5 milyon, kayıtsız 2 milyon olmak üzere 7 milyon Suriyeli, kayıtsız 2 milyon Afgan ve çeşitli Afrika ülkelerinden gelenlerle toplamda 11 milyonluk bir nüfus olduğunu savundu. Özdağ, “Bu en büyük gruplar dışında Pakistan, Irak, İran, Libya, Mısır, Ukrayna, Rusya’dan gelenlerle birlikte bugün Türkiye’de dünyanın 164 ülkesinden insan yaşıyor. Hepsinin toplamıyla birlikte Türkiye’deki kayıtlı kayıtsız yabancıların toplamı 13 milyonu aşmış durumda. Şunu da hatırlatmam gerekiyor; buradaki Suriyeliler ortalama 5.3 çocuk doğuruyor. Bu ortalama Suriye ortalamasının üzerinde. Çünkü Türkiye’de üçüncü çocuktan sonra ekonomik yardım almaya başlıyorlar. Suriyeli kadınlar Suriye’de bu kadar doğum yapmıyor” dedi.