Gündem Pankek tarifi! Malzemeler nelerdir?

Pankek tarifi! Malzemeler nelerdir?

17.04.2018 - 14:57 | Son Güncellenme:

Pankek, Amerikan Mutfağı’ndan gelen 10 cm boyutunda hamurlardan oluşan üzerine çeşitli soslar dökülerek tüketilen bir tatlıdır. Sabah kahvaltılarında tüketebileceğiniz gibi beş çayında ya da akşam yemeğinden sonra tatlı öğünü olarak tercih edebilirsiniz. Bu leziz pankek tarifi damaklarınızda eşsiz bir tat bırakmaya aday.

Pankek tarifi Malzemeler nelerdir

Malzemeler
• 2 buçuk su bardağı un
• 2 tane yumurta
• 2 su bardağı süt
• 3 buçuk yemek kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilya

Haberin Devamı

Yapılışı

Genişçe bir kabın içerisine 3.5 yemek kaşığı toz şekeri koyun ekleyin, 2 adet yumurtayı içerisine kırın ve mikserle karışım iyice homojen bir kıvam alana kadar çırpın. Ardından süt, sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip karışımı tekrardan çırpmaya devam edin.
Daha sonra başka bir kabın içerisine 2 su bardağı unu ve 1 paket kabartma tozunu eleyerek koyun. Ardından bu kuru karışımı, sıvı karışımın olduğu kaba ekleyin. Unu ve kabartma tozunu elemek pankek hamurunuzun kıvamının kusursuz olmasını sağlayacaktır. Birleşen iki karışımı pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikser yardımıyla çırpın. Pankek hamurunuzun akıcı bir kıvam alması gerekmektedir.

Hazırladığınız hamurun pişme aşamasında ise yapışmaz teflon bir tavaya ihtiyacınız olacaktır. Tavanızı ocağın üzerine koyun ve biraz kızmasını bekleyin. Daha sonra hazırlamış olduğunuz hamurdan küçük bir kepçe alarak tavanın ortasına orantılı bir şekilde dökün. Daha sonra tavayı kıpırdatmayın. Hamurunuzun üzeri göz göz olunca ve kenarları renk değiştirince ters çevirin. 20 saniye kadar diğer tarafını da pişirin. Bu şekilde hazırlayacağınız bir sürü minik pankeklerinizin üzerine çeşitli soslar dökebilirsiniz. Tercih edebileceğiniz soslar arasında reçel, bal, çikolata sosu, fındık kreması, meyve marmelatları olabilir.

Haberin Devamı

Pankek için karamel sos tarifi

Malzemeler
• 1 su bardağı şeker
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 paket krema

Yapılışı
Küçük bir tavaya ya da tencereye şekerinizi koyun. Orta ayarda ayarladığınız ocağınızda önce şekerlerin kenarları eriyene kadar bekletin. Daha sonra hemen en kısık ateşe alarak tamamen erimesini sağlayın. Bu sırada şekeri ara ara karıştırabilirsiniz. Şekerler eridikten sonra tereyağını ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırın. Daha sonra üzerine kremayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Biraz daha kaynattıktan sonra rengi ve kıvamı oluşan karamel sosunuzu ocaktan alabilirsiniz. Pankeklerinizin üzerine gezdirerek lezzetli bir ikili oluşturabilirsiniz.
Afiyet olsun