Gündem PKK bombacısı HDP üyesi iddiası

PKK bombacısı HDP üyesi iddiası

07.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul TEM ve İstihbarat Şube ekiplerince geçen cumartesi düzenlenen operasyonla Esenyurt’ta saklandığı adreste gözaltına alınan bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi “Delil” kod adlı Hüsamettin Tanrıkulu (21) emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

PKK bombacısı HDP üyesi iddiası

FERİT ZENGİN / İstanbul 
 
Bombalı ve silahlı saldırıda bulunmak üzere kaçak yollarla Ege Denizi üzerinden Türkiye’ye giriş yaptığı belirlenen şüphelinin, geçen yıl örgüte katıldıktan sonra mart ayında Yunanistan’da bulunan Lavrion Kampına gönderildiği ve 4 aylık bir bomba ve silah eğitiminin ardından haziran ayında sansasyonel eylem göreviyle Türkiye’ye giriş yaptığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Polis soruşturmasına göre, Diyarbakır nüfusuna kayıtlı teröristin, örgüt saflarına katılmadan önce Diyarbakır HDP Gençlik Meclisi’nde 3 yıl boyunca üye olarak faaliyet yürüttüğü öne sürüldü. Tanrıkulu’nun daha sonra terör örgütünün dağ kadrosuna katılma isteğiyle örgüte katıldığı ve Delil kod adını aldığı tespit edildi.

PKK bombacısı HDP üyesi iddiası

SEMRA GÜZEL'LE AYNI ARAÇTA YAKALANAN 2 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Adıyaman'da 2017 yılında etkisiz hale getirilen PKK'lı Volkan Boran'ın cep telefonunda birlikte çekilmiş fotoğrafları çıktığı için dokunulmazlığı kaldırılarak, hakkında yakalama kararı verilen HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel de, 2 Eylül'de Silivri'de bir dinlenme tesisinde gözaltına alınmıştı.

Güzel ile aynı araçta bulunan A.G.'nin 'Göçmen kaçakçılığı, resmi belgede sahtecilik, konut dokunulmazlığını ihlal', F.D.'nin ise 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından adli kayıtları olduğu belirlendi. Şüpheliler, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra bugün adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

VAN'DA "TURUNCU" KATEGORİDE ARANAN TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; Eren Abluka-35 Operasyonu kapsamında Van'ın Bahçesaray ilçesi Hanyaylası kırsal alanında İl Jandarma Komutanlığı'nca gerçekleştirilen arazi araması sırasında teröristlerle çatışma çıktı, 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerden birinin, terörden arananlar listesinde turuncu kategoride yer alan ve örgütün sözde Tatvan sorumlusu olarak faaliyet yürüten 'Bervedan Serhabun' kod adlı Yusuf Gül olduğu tespit edildi. Yusuf Gül'ün; Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Dönertaş köyü muhtarı Şahin Barlak'ın 20 Ağustos 2020 tarihinde öldürülmesi olayını gerçekleştirdiği belirlendi.