Gündem Popülizm suçlaması

Popülizm suçlaması

22.06.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Popülizm suçlaması

Popülizm suçlaması



     

     Yıllardır doktorlar az maaş almaktan, Doğu ve Güneydoğu'daki halk da doktorsuzluktan şikâyetçi... Sağlık Bakanlığı, Meclis'e sunduğu "çakılı sözleşmeli personel" uygulamasıyla, ikisini de mutlu edecek bir uygulamaya imza atıyor. Uygulamayla 26 ildeki mahrumiyet bölgelerinde kendi isteğiyle çalışacak sağlık personeline hangi oranlarla maaş verileceği belirlendi.
     
     YILDA 4 İKRAMİYE
     Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki mahrumiyet bölgelerinde kendi isteğiyle görev yapacak uzman hekim, yılda 4 kez ikramiye ve döner sermaye gelirleriyle birlikte yaklaşık 5 milyar lira maaş alacak. Doğudaki hekimin maaşı böylece İstanbul'daki meslektaşından 2.5 kat fazla olacak.
     Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Müsteşar Necdet Ünüvar'ın verdiği bilgiye göre, uygulamanın ayrıntıları şöyle:
•  Yılda 4 kez ikramiye verilecek.
•  Sözleşmeli personel, hiçbir nedenle tayin isteyemeyecek ve 1 yıl boyunca işten ayrılamayacak.
•  Toplam 21 bin 675 sağlık personeli ihtiyacı olan 26 ilde çok daha az sayıda sözleşmeli personel alınabilecek.
•  Uzman hekim en fazla 2.5 kat, lise mezunu sağlık personeli ise en az 0.7 kat ile normal personelden fazla maaş alacak.
     

Adıyaman
Ağrı
Ardahan
Artvin
Batman
Bayburt
Bingöl
Bitlis
Diyarbakır
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Gaziantep
Gümüşhane
Hakkâri
Iğdır
Kars
Kilis
Malatya
Mardin
Muş
Siirt
Şanlıurfa
Şırnak
Tunceli
Van
     
     

     Türk Tabibleri Birliği (TTB) 53. Büyük Kongresi, TTB Başkanı Füsun Sayek ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın atışmasına sahne oldu. Sayek, özel sektöre kapıları ardına kadar açan düzenlemeleri doğru bulmadıklarını, sağlık ocaklarının işlevsiz hale getirilmesini saldırı olarak gördüklerini söyledi. Sağlık ocaklarındaki hekimlerin yeterince hizmet vermediğini öne süren Akdağ, salondan yükselen "Sayek çok haklı" sözüne sinirlenerek, "Laf atmayın. Siz ne yapsanız da ben buraya gelirim. Ben de hekimim ve burası da muhalefet arenası değil" dedi. Akdağ, "Performansa göre ek ücretle, hekimle hasta arasındaki usulsüz ilişki yasal yolla düzeltilecek. Bunu yapmadığımızda maalesef hekimlerimiz hastalarının ceplerine ellerini uzatıyor" diye konuştu. Yeniden kürsüye gelen Sayek, "Popülizm yapıyorsunuz. Hekimleri şaibe altında bıraktınız" dedi.
     


GÜNCEL


Türkiye uzaydan fotoğrafınızı çekiyor
Mütevazı milyonerler
Tinerci çocuklara zorunlu konaklama
Doktorlara hayat öpücüğü
Üniversiteliyi harç çarpacak
Çöken kursta iki oğlunu da kaybetti
Türban üstü kep
Asker eşlerinden 'nü' tablolar
Turist rehberi İslamı bilecek
Serin Duruş
Kısa... kısa...