Gündem Protein tozuyla hayatta kaldılar

Protein tozuyla hayatta kaldılar

15.02.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İki büyük depremin vurduğu kentlerdeki enkazlarda arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay dün yeni kurtuluşlara tanıklık etti. Depremin 9. günü kurtarılan Muhammet ile Abdülbaki kardeşler, ‘Protein tozu içerek hayatta kaldık’ dedi

Protein tozuyla hayatta kaldılar

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin vurduğu kentlerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin 9. gününde Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da yerle bir olan binaların enkazından sağ kurtarılanlar oldu. Depremin 198’inci saatinde 2 kardeş enkaz altından çıkarıldı. Önce 17 yaşındaki Muhammed Enes Yeninar’a ardından da ağabeyi 21 yaşındaki Baki Yeninar’a ulaşıldı. Tünelden içeri alınan sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından enkazdan çıkarılan kardeşler, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kardeşlerin enkazdan çıkarılması sırasında yakınları gözyaşı döktü, kurtarma ekipleri de birbirine sarıldı.

Haberin Devamı

‘Hava geliyordu’

Kahramanmaraş, Muhammed Dulkadiroğlu Bulvarı’ndaki 8 katlı Pınar Apartmanı’nın enkazında yaşam belirtisi tespit eden Jandarma Arama-Kurtarma (JAK), AFAD, madenciler ve Azerbaycan ekipleri 4-5 saatlik çalışma sonrası 5. katın molozları arasından önce Enes’i ardından ağabeyi Abdülbaki Yeninar’ı çıkarttı. Depremden 198 saat sonra kurtarılan 2 kardeş, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Abdülbaki Yeninar, “İçim rahattı. Kurtarılacağımı biliyordum. Enkaz altındayken dışarıdan gelen havayı içime çektikçe çekesim geliyordu.  Kardeşimin protein tozlarını içtik” diye konuştu. Muhammed Enes de, “Ağabeyimle ilk bir iki gün ağladık. Sonra nasıl kardeşlik yaptığımızı konuştuk. Askerlerin sesleri gelince ferahladık” dedi.

Haberin Devamı

Protein tozuyla hayatta kaldılar

Anneleri de hastanede

Sağlık durumları iyi olan Yeninar kardeşlerin annesinin de enkazdan 5 gün önce sağ olarak çıkarıldığı, ayaklarında problem olduğu için Kayseri’deki hastaneye sevk edildiği öğrenildi.

Kuyumcu olduğu belirtilen kardeşlerin babası Erdoğan Yeninar ve anneanne Meliha Arkış’ın ise cansız bedenlerine cuma günü ulaşılmıştı. Üçüncü kardeş 24 yaşındaki Azizcan’ı arama çalışmalarına ise dün devam edildi.