Gündem PYD elebaşısı Müslim terör listesine alındı

PYD elebaşısı Müslim terör listesine alındı

13.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

›› İçişleri Bakanlığı, aranan teröristler listesini yeniden güncelledi. Kırmızı listeye eklenen PYD elebaşısı Salih Müslim için 4 milyon lira ödül konuldu. ›› Reyhanlı’da 2013’te 52 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının firari sanığı Mihraç Ural da yeşil listeden kırmızı listeye alındı

PYD elebaşısı Müslim terör listesine alındı

İçişleri Bakanlığı, terörden arananlar listesini güncelleyerek, listeye terör örgütü PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslim ve Sabancı suikastı zanlısı Fehriye Erdal’ı da arananlar listesine dahil etti. Kırmızı listeye eklenen Müslim’in yakalanmasına yardımcı olanlara 4 milyon lira ödül verileceği belirtildi. Arananlar listesine mavi listeden giren Fehriye Erdal için de 1.5 milyon lira ödül miktarı belirlendi.

Haberin Devamı

Kategorisi değişti

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde 52 kişinin ölümüne yol açan terör saldırısının firari sanığı olan ve yeşil listede ismi bulunan Mihraç Ural’ın kategorisi ise kırmızı listeye yükseltildi.

İçişleri Bakanlığı, terörden arananlar listesini güncelledi. Terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’nin eski eşbaşkanı Salih Müslim’in ismi de listeye eklendi. Listeye kırmızı listeden giren Müslim için ödül miktarı 4 milyon lira olarak belirlendi. Soçi Zirvesi’ne katılması krize yol açan Mihraç Ural’ın kategorisi ise yeşilden kırmızıya yükseltildi. Aranan listesine ilk defa giren ve 1.5 milyon lira ödülle aranmaya başlanan Fehriye Erdal ise mavi kategoride yer aldı.

Listeye mavi kategoriden giren Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar ile birlikte Sabancı Center’da işadamı Özdemir Sabancı, TOYOTASA Genel Müdürü Haluk Görgün ve sekreter Nilgün Hasefe’nin öldürülmesiyle ilgili olarak 22 yıldır aranıyor. Aynı listede FETÖ terör örgütünden emniyet imamı olarak bilinen “Kozanlı Ömer” lakaplı Osman Hilmi Özdil ile Emrullah Uslu isimlerinin de yer aldığı görülüyor.

Haberin Devamı

52 kişi can verdi

Suriye’de Esed saflarında savaşan THKP-C Acilciler grubunun elebaşısı olan Mihraç Ural, 11 Mayıs 2013’te Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda 52 kişinin ölümüne neden olmuştu. Ural ve Salih Müslim’in yer aldığı kırmızı kategoride FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, 15 Temmuz darbe girişiminin kilit ismi Adil Öksüz, Gülen’in veliahtı olarak gösterilen Mustafa Özcan, PKK’nın sözde lider kadrosundan Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan, Fehman Hüseyin, Sabri Ok, DAEŞ terör örgütünden Mustafa Dokumacı da yer alıyor.

Listelerdeki 163 terörist öldürüldü

Bakanlığın 9 Şubat’ta listeyi güncellenmesiyle birlikte kırmızı listeye 44, maviye 26, yeşile 34, turuncuya 37, griye 89 isim eklenirken, sol terör örgütlerinden 128, bölücü terör örgütlerinden 599, dini istismar eden terör örgütlerinden 73, FETÖ/PDY’den 80 olmak üzere 880 kişinin ismi listede bulunuyor. Uygulama kapsamında şu ana kadar kırmızı listeden 2, mavi listeden 13, yeşil listeden 21, turuncu listeden 15, gri listeden 112 olmak üzere toplam 163 terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

12 milyon TL ödül verildi

Teröristleri ihbar ederek teröre ağır darbe vurulmasını sağlayan vatandaşlara, son 2.5 yılda toplam 12 milyon 573 bin TL para ödülü verildiği öğrenildi.