Gündem ‘Renkli Kalemler’ Milliyet’i gezdi

‘Renkli Kalemler’ Milliyet’i gezdi

16.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

TEGV projesi “Renkli Kalemler Gazetesi”ni hazırlayan minik gazeteciler Milliyet’i gezerek gazetenin işleyişini yerinde inceledi, mesleğin inceliklerine ilişkin büyüklerinden bilgi ve öneri aldı.

‘Renkli Kalemler’ Milliyet’i gezdi

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Bakırköy Ferit Aysan Parkı’nda eğitim gören bir grup öğrenci, Milliyet gazetesini ziyaret etti. Güngören Dr. Lütfü Kırdar İlkokulu dördüncü sınıf öğrencileri, TEGV projesi olan “Renkli Kalemler Gazetesi”ni hazırlık aşamasında Milliyet’i gezerek gazetenin işleyişini yerinde inceledi.

Haberin Devamı

‘Renkli Kalemler’ Milliyet’i gezdi

Renkli Kalemler, TEGV’de 2006 yılından beri yürütülen Okuyorum Oynuyorum projesinin bir iletişim faaliyeti olarak TEGV ve Yapı Kredi işbirliği ile gerçekleştiriliyor. TEGV çocuklarının yerel bir gazete olma özelliğini taşıyan Renkli Kalemler Gazetesi, 2013-2018 yılları arasında on eğitim parkı ve 35 öğrenim biriminde uygulanarak ilk fazını tamamladı. Bu süreçte her etkinlik noktasının yerel bir gazetesi oluşturuldu ve gazetelerin tamamı www.renklikalemler.org isimli web sitesinde paylaşıldı. Projenin yeni başlayan ikinci fazı kapsamında beş ayrı dönemde dokuz eğitim parkı ve 39 öğrenim biriminde 4-6. sınıflar arasında uygulanması planlanıyor.

Projeye katılan öğrenciler; gazetecilik mesleğine dair temel kavram ve prensipleri öğreniyor. Aynı zamanda grup çalışması yaparak yazmaya dair becerilerini, farkındalıklarını, kendilerini yazılı ve sözü ifade etmeyi ve gazetecilik mesleğine olumlu tutumlarını geliştiriyorlar.