Gündem 'Ruhsat vermediğimiz oteli mühürleyince saldırdılar'

'Ruhsat vermediğimiz oteli mühürleyince saldırdılar'

16.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Aydın’ın Didim İlçe Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, bir restoranda avukatıyla yemek yediği sırada kimliği belirsiz 6 kişinin beyzbol sopalı saldırısına uğradı.

Ruhsat vermediğimiz oteli mühürleyince saldırdılar

 

Vücutlarının çeşitli yerlerinden darp edilen Atabay ve avukatı tedavilerinin ardından kaldırıldıkları hastaneden taburcu edilirken, iş yerindeki güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, olaya ilişkin 6 şüpheliyi yakaladı.Gözaltına alınan şüpheliler İ.O. (19), Y.C.Ö. (19), B.D.( 24), M.O., F.Ö. ve A.S.’nin polisteki işlemlerinin sürdüğü ve ek gözaltı süresi istendiği şüphelilerin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Olayla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Atabay, saldırının, ruhsatsız olduğu için bir otelin mühürlenmesinden kaynaklandığını ileri sürdü. Atabay şunları söyledi: “Otel özelliklerine haiz olmayan bir binayı otele çevirmeye çalışıyorlar. Bizden işletme ruhsatı istediler. Verebilmemiz mümkün değil. Ruhsatsız şekilde çalıştırmaya kalktılar. Mahkeme kararıyla dün gittik orayı mühürledik. Akşam da bu olay meydana geldi. Yıldıramazlar bizi. Biz bu mücadeleye devam edeceğiz.”

Atabay, bir TV kanalına yaptığı açıklamada ise “Özışıklar’ın içinde Didim’de uğraştığımız bir çete vardı. Ruhsatsız, zorbalıkla iş yapmaya alışmışlar. Bizden önce sürekli bu şekilde yapıyorlar. Basın güçlerini kullanarak yandaş kanallarla bizi hedef alıyorlardı. Biz çetelere izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ise sosyal medya hesabından “Ağabeyi Süleyman Özışık’ın da dahil olduğu süreçte gazeteci (!) Mehmet Özışık ve Didim’de yasa dışı otel-inşaat işleri yapan bir grup Didim Belediye Başkanı’na kumpas kurmuşlardı” iddiasında bulundu.