Gündem ‘Rus ruleti oyununu Putin kazanmıştır’

‘Rus ruleti oyununu Putin kazanmıştır’

29.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bayram namazı sonrası partisinin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in Beştepe’deki anıt mezarını ziyaret etti.

‘Rus ruleti oyununu Putin kazanmıştır’

BEYZA COŞKUN/ANKARA- Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Türkeş’in kabrine karanfiller bırakan Bahçeli, daha sonra partililerle birlikte, Ülkü Ocakları’nın düzenlediği kahvaltı programına katıldı. Bahçeli, özetle şu açıklamalarda bulundu:

Haberin Devamı

MİLLET İRADESİ: Türkiye’de artık seçimler son bulmuştur. Millet iradesi kendini ortaya koymuş ve Türkiye’yi kalıcı bir istikrara kavuşmuştur. Milletçe bu istikrarı sürdürme gayreti içerisinde olmamız gerekmektedir.

YEREL SEÇİM MESAJI: 2023’ün ikinci altı ayı ile 2024’ün ilk altı ayı arasında iki önemli olay yaşanacaktır. Birincisi; siyasi partilerin olağan kongreleri, İkincisi 31 Mart 2024’teki mahalli idari seçimlerdir. Bu seçimler çok önemlidir. Siyasi istikrar merkezi yönetimde sağlanmışsa, onun toplumsal dengesini kuracak yerel yönetimin de bu seçimde önem kazandığını herkes anlamalı ve görmelidir.

BARIŞA İHTİYAÇ VAR: Ukrayna-Rusya savaşı devam ederken, Rusya’da Rus ruleti oynanmıştır. Bu rulet Putin’in kazanmasıyla son bulmuştur. Bundan sonra kimse Rus ruletine, bu savaş ortamında heves etmesin. Dünyada barışa, dirliğe ihtiyaç vardır.

Haberin Devamı

İHANETİN SERBESTİSİ OLMAZ: (CHP lideri  Kemal Kılıçdaroğlu’nun, gazeteci Merdan Yanardağ’ın serbest bırakılması çağrısına ilişkin soru üzerine)  Onlar bizim gündemimizde yoktur. İhanetin serbestisi olmaz.