Gündem Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Gazze'de 2 milyondan fazla insan açlıkla karşı karşıya

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Gazze'de 2 milyondan fazla insan açlıkla karşı karşıya

17.03.2024 - 21:55 | Son Güncellenme:

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı Gazze’deki devam eden işgali protesto etmek amacıyla Beyazıt Meydanı'nda ‘İstanbul'dan Gazze'ye İşgale ve Ticarete Dur De!’ programı düzenledi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Gazzede 2 milyondan fazla insan açlıkla karşı karşıya

Beyazıt Meydanı’nda düzenlenen programa Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı olmak üzere parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Haberin Devamı

Program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Meydanı dolduran kalabalık ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla slogan atarak İsrail’i protesto etti. Protokol konuşmalarının ardından iftarlık dağıtıldı ve vatandaşlar orucunu birlikte açtı.

KARAMOLLAOĞLU: HER GÜN İSRAİL'E GEMİ GÖNDERİLİYOR

Programda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Aslında söylenecek söz kalmadı. Bütün kardeşlerimiz aynı noktaya vurgu yaptılar. Artık bizim söze değil icraata ihtiyacımız var, bunu vurguladılar. Şu anda dünyada belki de uzun zamandır görülmeyen bir katliama şahit oluyoruz. Başlangıçta hastaneler, okullar ve camiler bombalandı. Ambulanslar bombalandı ve bu vahşet canlı olarak bütün dünyaya yayınlandı. Ama kendilerini gelişmiş kabul eden ülkeler ve onların müttefikleri ki bunun içinde Türkiye de maalesef dahil sadece lal kesildiler, sesleri çıkmadı. Hatta görmezden geldiler ve görmezden gelmeye de devam ediyorlar. Zulüm ebedi olmaz, mutlaka bunun bir sonu gelecek. Bugüne kadar tam olarak bilinmemekle beraber 30 binden fazla insan bombardımanlar neticesinde hayatını kaybetti. Bunların 15 binden fazlası çocuk. 10 bin civarında kadın var. Yaralılar, hamile olanlar ve hasta olanlar var, hakikaten bunlarda insanlık denilen hiçbir özellik kalmamış. Bana daha önceleri böyle bir vahşet meydana gelse acaba Türkiye, Batı alemi ne yapar? Susar mı? Yoksa bunun hesabını görür mü? diye sorsalar ben gaflet içinde susmazlar zannederdim. Susmak hiçbir mana ifade etmiyor. Her gün gemiler yükleniyor, gıdasından silahına kadar, biraz önce de ifade edilmişti, dikenli tellere kadar her gün İsrail'e gemi gönderiliyor. Hakikaten içimiz parçalanıyor ama fertler olarak maalesef elimizden de başka bir şey gelmiyor” dedi.

Haberin Devamı

“BU ZULMÜN BİR AN ÖNCE SONA ERMESİ İÇİN CENABI HAKKA YALVARIYORUM”

Karamollaoğlu, “İktidar icraat yapar ama bizim iktidarımız biraz daha ileriye gidiyor. Ne icraatı miting yapıyor. Yüz binleri toplayıp ‘zalim İsrail’ diye bağırmasını biliyor ve milleti bu şekilde galeyana getirerek kendi içini rahatlatmaya çalışıyor. Biz topluluklar kendi yöneticilerimizi zorlamakla mükellefiz. İktidarda bulunanlar bunu basitçe geçiştiremezler. Yakında bir seçim var ne tecelli edecek bilmiyoruz. Ümit ediyorum ki bu millet bunun hesabını mutlaka soracak. Biz şunu unutmayalım ki bugün Gazze'de 2 milyondan fazla insan açlıkla karşı karşıya. Ben şahsen çocukların, o masum yavruların yüzüne bile bakamıyorum, artık ağlamayı durdurmuşlar, ağlamıyorlar sadece boş bakıyorlar. Bu zulmün bir an önce sona ermesi için cenabı hakka yalvarıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: Gazzede 2 milyondan fazla insan açlıkla karşı karşıya

AYDIN: TÜRKİYE BİR TEK KAŞINI ÇATSA AMERİKA VE İSRAİL HİZAYA GİRER

Saadet Partisi İstanbul Belediye Başkan Adayı Birol Aydın, “Bugün Türkiye’yi yönetenler yani iktidar Gazze’ye ve Gazzelilere ‘onlara şehit olmak düştü’ diyor. ‘Yapacak bir şey yok mücadele edecekler, direnecekler, bedel ödeyecekler, biz bir şey yapamayız’ anlayışındalar. Türkiyemiz herhangi bir İslam ülkesi değil, ırkçı emperyalizmin, küresel sömürünün çarkına çomak sokabilecek bir ülke. Sadece Türkiye bir tek kaşını çatsa Amerika ve İsrail hizaya girer” dedi.

Haberin Devamı

YAZICI: BU ACININ YANI SIRA DERİN BİR UTANCI DA BERABERİNDE YAŞIYORUZ

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı ise konuşmasında şunlara yer verdi:

“İstanbul'dan Gazze'ye işgale ve ticarete dur demek için toplandık. Mazlum Filistin halkına güç, zalim İsrail'e ve işbirlikçilerine hüsran vermek için toplandık. İsyanımızı ortaklaştırmak soframızı paylaşmak, seccadelerimizi dip dibe sermek için toplandık. Aylardır yaşanan acılar ortada. Masum siviller öldürülüyor. Bebekler katlediliyor, hastaneler bombalanıyor Gazze adeta toplu mezara döndürülmeye çalışılıyor. Yaşadığımız bu acının yanı sıra derin bir utancı da beraberinde yaşıyoruz. Zira yetki ve sermaye sahipleri İsrail'le iş birliği yapıyor. Açık ve net konuşuyorum hiçbir şerefli tüccar katil İsrail'le ticaret yapmaz.”