Gündem 'Sağlıklı' denilen bebekleri öldü, ailenin dünyası başına yıkıldı

'Sağlıklı' denilen bebekleri öldü, ailenin dünyası başına yıkıldı

28.01.2024 - 10:26 | Son Güncellenme:

İkinci çocuklarını bekleyen Özen çifti, özel bir hastanede sezaryenle doğan bebeklerinin hayatını kaybetmesiyle adeta yıkıldı. Hamilelik boyunca hiçbir hastalığın tespit edilmediğini söyleyen Özen çifti, hastane hakkında şikayetçi oldu.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan Meray (25) ve Münir Ulaş Özen (27) çifti, geçen yıl ikinci çocuklarının olacağını büyük mutlulukla öğrendi.

Haberin Devamı

Anne karnındaki bebeklerinin düzenli kontrollerini yaptıran Özen çifti, doğum için de Kepez ilçesi Kuzeyyaka Mahallesi'ndeki özel bir hastaneye başvurdu. Doğumdan 1 gün önce son kontrol için hastaneye giden çifte, anne karnında suyun azaldığı, ancak bir sıkıntı olmadığı, bebeğin ise sağlıklı olduğu söylendi.

Sağlıklı denilen bebekleri öldü, ailenin dünyası başına yıkıldı

Ertesi gün hastaneye giden ve doğuma alınan anne Özen'e suni sancı verildi. Ancak uzun uğraş sonucu doğum olmayınca aileden onay alınarak sezaryen doğuma geçildi. Doğumun ardından anne Özen, çocuğunun ağlamadığını fark etti. 'Aram Yoldaş' adını verdikleri oğlunu 15- 20 saniye görebilen anne Özen, bir terslik olduğunu düşünerek sorduğunda ise bebeğin gayet sağlıklı olduğu, birkaç saat kuvözde kalacağı yanıtını aldı.

Haberin Devamı

Bir süre sonra bebeklerinin olduğu oda önünde koşuşturmaca olduğunu gören baba Özen'e ise çocuklarının öldüğü haberi verildi. Çocuğunun cenazesini otopsi için kucağında Antalya Adli Tıp Kurumu morguna götüren baba Özen, sonrasında polis merkezine giderek hastane hakkında şikayetçi oldu. Çocukları için hazırladıkları odadaki eşyalara bile bakamadıklarını söyleyen çift, ölümde ihmal olup, olmadığının ortaya çıkmasını istiyor.

'DOKTOR ORTADA YOKTU'

Meray Canpolat Özen, "Doğumdan 1 gün önce kontrole gittiğimizde suyumun azaldığı söylendi. Ancak müdahale etmek yerine ertesi gün gelmem söylendi. Sonraki gün sabah hastaneye gittiğimizde suni sancı verildi. Çok ağrım olmamasına rağmen devam edildi. Ailemden onay alıp sezaryen doğuma aldılar. Narkoz verdikten sonra doktor ortada yoktu. Bana müdahale edilmedi" dedi.

Sağlıklı denilen bebekleri öldü, ailenin dünyası başına yıkıldı

'BEBEĞİMİ 15-20 SANİYE GÖREBİLDİM'

Meray Canpolat Özen, "Doğumdan çıktıktan sonra 'Bebeğin sağlıklı, gayet iyi' dediler. Bebeğimi doğumdan sonra 15- 20 saniye kadar görebildim. Bebeğimin boğazına bir şey takıldığını hissettim. Ağladığını duymadım. Oradaki hemşirelere söyledim. Ancak bir şey yapmayıp bebeğimi götürdüler. Sonra da ölüm haberini aldım. Bebeğimin kesik kesik nefes aldığını görünce sorduğumda 'Kendine gelecek. Korkma gayet sağlıklı' dediler" diye konuştu.

Haberin Devamı

'SORULARIMA KİMSE CEVAP VERMEDİ'

Hastaneden net bilgi alamadıklarını belirten baba Münir Ulaş Özen, "Doğum sonrasında bebeğin sağlıklı olduğunu ama yorulduğunu, bu nedenle 1-2 saat kuvözde kalması gerektiğini söylediler. Eşimi ve çocuğumu beklerken, içeride bir bebeğe müdahale edildiğini duydum. Ancak sorularıma kimse cevap vermedi. Odadan koşarak bir doktor çıkıp elinde bir paketle geri geldi. Sonrasında bir doktor daha oksijen tüpüyle koşarak içeri girdi" dedi.

'ÇOCUĞUM DOĞANA KADAR GAYET SAĞLIKLIYDI'

Çocuklarının hiçbir sağlık problemi olmadığını söyleyen baba Özen, "Bu aşağıya inilip alınan eşyaların orada olması gerekmez miydi? Sonrasında da 4- 5 güvenlik görevlisi başımıza geldi. Oğlumun ölümünde hastanenin ihmali olduğunu düşünüyorum. Hastane hakkında şikayetçi olduk. Benim çocuğum doğana kadar gayet sağlıklıydı. 9 ay boyunca tüm kontrollerinde bize bir şey söylenmedi" diye konuştu.

Hastaneden ise konuyla ilgili açıklama yapılmadı.