Gündem Sahte profesöre 335 yıl isteniyor

Sahte profesöre 335 yıl isteniyor

01.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bursa’da, lise mezunu olmasına karşın sahte üniversite diplomasıyla açtığı ‘Kekemelik ve Konuşma Bozuklukları Merkezi’ne gelen hastaları, iyileştirme vaadiyle dolandırmakla suçlanan Emre Nuri Korkut (40) 335 yıl hapsi istemiyle yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Sahte profesör savunmasında hakkındaki suçlamaları reddetti.

Sahte profesöre 335 yıl isteniyor

Azerbaycan Üniversitesi’nden mezun olduğunu, Pennsylvania Üniversitesi’nden de Kekemelik ve Dil Patolojisi üzerine sertifikasının bulunduğunu belirterek hastaların güvenini kazanan Korkut, geçen şubatta gözaltına alındı. İş yerinin tabelasında ‘Dil terapisti Prof. Dr. Emre Nuri Korkut’ yazan Korkut’un, lise mezunu olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

‘Profesörüm demedim’

‘Dolandırıcılık’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ suçlarından 335 yıl hapsi istenen Korkut’un, dolandırdığı 33 kişiden 9’u da duruşmada hazır bulundu. Gelen hastalara kendisini profesör olarak değil ‘Emre Hoca’ olarak tanıttığını iddia eden Korkut, “ Hastaları en az 1 hafta deneme süresine alıyordum. Sürecin sonunda ben onlara soruyorum, ‘devam etmek istiyor musunuz?’ diye. Burada da herhangi bir senet veya sözleşme yoktur. Ödeme yapmama şansları her zaman vardır. Kaşemde adım açıkça yazmaktadır. Banka sliplerinde de adım var. ‘Profesör’ ibaresi yoktur.”

‘Üç bin lira ödedim’

Duruşmada dinlenen müştekilerden Abdurrahman Bestaş, sanığın savunmasını yalanlayarak tedaviye gittiği ilk gün kendisinden ödeme istendiğini söyledi. Bestaş ‘Şu hesaba para yatıracaksınız, sonra ben sizi tedavi edeceğim’ dedi. Ayrıca bu alanda profesör olduğunu söyledi. Üç taksitle, 3 bin lira ödedim. Şikayetçiyim” diye konuştu.

Haberin Devamı

Emre Nuri Korkut, hakkındaki suçlamaları reddetti.