Gündem Şampiyonların tercihi Medipol

Şampiyonların tercihi Medipol

18.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

2022 YKS’de TÜBİTAK Ek Puanı ile sayısalda Türkiye birincisi olan Abdullah Akif Çelikkaya ve Emirhan Şahin, Medipol Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi’ni (UTF) tercih etti.

Şampiyonların tercihi Medipol

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - 10 kişilik kontenjanı dereceye giren  adaylardan kabul eden UTF, bu yıl “en yüksek taban puana sahip fakülte” olarak öne çıktı. Basın toplantısında konuşan İstanbul Medipol Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Ceran, “Amacımız, araştırmacı doktor ve bilim insanı yetiştirmek, böylece yarının Aziz Sancar’larının ortaya çıkmasına vesile olabilmek” dedi.

Haberin Devamı

Medipol’e derece ile giren öğrenciler, 2022 YKS’de Türkiye birincileri, Abdullah Akif Çelikkaya ve Emirhan Şahin, Türkiye 3’üncüsü Bilge Ceyda Uzun, Türkiye 20’ncisi Necati Gökbel, 34’üncüsü Gamze Nur Altun, 42’ncisi Bilal Yıldırım, 46’ncısı Emre Aydoğan, 50’ncisi Pınar Tunçil, 60’ıncısı Zeynep Pelin Göv ve 70’incisi Muhammed Burak Sarıaydın İngilizce eğitim veren Medipol UTF’yi kazandı. Türkiye 94.Muhammed Celal Akın ile 117. Celal Akış ise Türkçe eğitim veren tıp fakültesinde eğitim görmeye hak kazandı.