Gündem ‘Sana da rezeneyi tavsiye ederiz’

‘Sana da rezeneyi tavsiye ederiz’

02.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Millet İttifak’na eleştirilerini sürdüren Erdoğan, “Benim milletim teröristlerle el ele olanlara yol vermeyecek ben buna inanıyorum” dedi. Erdoğan, Akşener’e de “Biz papatya çayının ne zaman içileceğini biliriz ama sana da rezeneyi tavsiye ederiz” yanıtını verdi.

‘Sana da rezeneyi tavsiye ederiz’

ASLIHAN ALTAY KARATAŞ Elazığ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhur İttifakı ortakları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte Elazığ’daydı. Bin 164 sosyal konutun anahtarlarının hak sahiplerine verildiği ve Elazığ’daki 505 deprem konutunun temelinin atıldığı törende Erdoğan, şunları söyledi:

Haberin Devamı

YIKIMIN İZLERİNİ SİLECEĞİZ: Türkiye’de maalesef potansiyel olarak depremiyle, seliyle, kuraklığıyla, heyalanıyla pek çok afete açık bir coğrafyaya sahibiz. Afetler, özellikle de depremler bizim hazırlıklarımızı bitirmemizi beklemiyor. Öyleyse yapmamız gereken bir yandan yaşadığımız felaketin yol açtığı yıkımın izlerini silmek, bir yandan da gelecekteki muhtemel afetlere daha güçlü şekilde hazırlanmaktır. Cumhur İttifakı buna hazır. İnşası tamamlanan toplam bin 164 konutun anahtarlarını hak sahibi kardeşlerimize takdim ediyoruz. Son depremlerin ardından inşa edeceğimiz 650 bin konutun 7 bin 452’sini Elazığ’da yapıyoruz bunlardan 505’inin temelini bugün atıyoruz. Böylece deprem bölgesinde 67 bin 50 konut ve köy evinin yapım sürecini başlatmış, bunlardan 31 bin 663’ünün de temelini atmış oluyoruz. Amacımız bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evini hak sahiplerine teslim ederek deprem bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldırmaktır.

Haberin Devamı

BAY KEMAL, KAÇ KONUT YAPTIN?: Bugüne kadar Elazığ’da deprem konutları ve diğer projelerle 29 bin 418 konut yaptık. Bay bay Kemal senin ömründe kaç konut var acaba söyler misin? Acaba senin büyükşehir belediyelerin kaç konut yaptılar? Geçmişte köprülerden tünellere, havalimanlarından fabrikalara, savunma sanayi projelerinden sessiz devrimlerimize kadar her konuda bu kesimin şirretçe yürüttüğü kampanyalara maruz kaldık. Şimdi de Kanal İstanbul’un önünü kesmeye çalışıyorlar. Bay bay Kemal, kesemeyeceksin. Deprem bölgesindeki temelini attığımız hastaneyi dahi hazmedemeyerek değersizleştirmeye ve hatta yalanla yok saymaya kalkacak kadar çukurlaşanları milletime havale ediyorum.

AKLIN ERMEZ: (İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in papatya çayı önerisi) Hanımefendi, senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini de biliriz, ama sana da rezeneyi tavsiye ederiz. Onun için kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım. Hafzalası, bizim birkaç ayda hastane inşa edebileceğimiz gerçeğini almıyor. Salgın döneminde yurt içinde ve yurt dışında bu tür hastaneleri zaten kurduk. Bay bay Kemal sahra hastanesi diyor. Bir de baktık, Adana’da çadır kurmuşlar ve onu da hastane diye yutturmaya kalkmışlar. Bu millet yutar mı?

Haberin Devamı

TERÖRİSTLERLE KOYUN KOYUNA: Yapılanları inkar eden, terör örgütlerinin eteğine yapışacak, emperyalistlerden medet umacak kadar gözlerini hırs bürümüş olanlara rağmen başaracağız. Bay bay Kemal teröristlerle koyun koyunasın. İyi masaya oturdun. Bay bay Kemal’e Kandil’den selam geliyor, berarber yürüyeceğiz diyorlar. Yürüyün bakalım, nereye kadar yürüyeceksiniz? Türkiye’de terör ve çıkar örgütlerinin en çok saldırdığı parti AK Parti’dir. Yüzlerce saldırıya uğradık. Onlarca arkadaşımız alçakça şehit edildi. Parti binalarımız, araçlarımız kurşunlandı, yakıldı. Üstelik bu saldırıların çoğu da 6’lı masanın, 7’li koalisyonun, düne kadar gizli artık aleni, 7. ortağı olan bir partinin sırtını dayadığı örgüt tarafından gerçekleştirildi. Hepsinin de mahşere kadar takipçisi olacağız.

GELECEĞİ KİME EMANET EDECEKSİNİZ?: Sizlerden ricam, sandığa giderken cumhurbaşkanı adaylarına, ittifaklara bakıp kendinizi, evlatlarınızı ve ülkenizin geleceğini hangisine emanet edebileceğinizi düşünmenizdir. Bir tarafta bölücülerin ‘yürü Kemal’i’, öte tarafta ‘gel Muharrem’ bulunuyor. Beri taraftakini saymaya gerek bile yok. Tabii bir de ömrünün son 40 yılını belediye başkanı, başbakan ve cumhurbaşkanı olarak ülkesine ve millete hizmete adamış, Türkiye’nin demokrasisine ve ekonomisine çağ atlatmış bir kardeşiniz var.

Haberin Devamı

‘Vaatlerimizin arkasındayız’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törenin ardından depremzedelerle iftar yaptı. Erdoğan, “Birileri bizi daha fazlası için cesaretlendirmek yerine saçma sapan yalanlarla önümüzü kesmeye çalışsa da biz ahdimize bağlıyız. Biz meydanlarda ve kürsülerde verdiği sözü göreve gelince unutanlardan değiliz. Biz sandık ufukta görülünce vaat bohçasını açan seçim geçtikten sonra da vaatlerinin üzerine yatanlardan da değiliz. Biz sözüne sadık, vaatlerinin arkasında duran Cumhur İttifakı’yız. Sizlerden ne vatandaşımızın derdiyle dertlenen ne de yönetimine talip oldukları milletin inanç değerlerine ve onun sembollerine saygı gösteren bu müraileri (ikiyüzlü), bu istismarcıları 14 Mayıs’ta sandığa gömmenizi bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli: Sıralama hayra işaret

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, YSK’nın oy pusulasında cumhurbaşkanı adaylarının sırasını kurayla belirlediğini hatırlatarak, “Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kurada birinci sırada yerini aldı. Bu hayra işarettir, farkında olmak lazımdır. Bir bir ileri diyorum 14 Mayıs’ta” dedi.