Gündem Şarkılar Irmak için söylenecek

Şarkılar Irmak için söylenecek

30.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

IAydın’da 4 yaşındaki SMA hastası Irmak Ateş’in gen terapi tedavisine başlaması için ailesi zamanla yarışıyor. Yurt dışında 2.5 milyon dolarlık tedavi için gönüllülerden oluşan 40 sanatçı Irmak’a destek için 10 Ekim’de sahneye çıkacak...

Şarkılar Irmak için söylenecek

Çiğdem Yılmaz - İstanbul / “Gevşek bebek sendromu” olarak bilinen SMA Tip 1 hastalığıyla mücadele eden onlarca çocuktan biri de Aydın’da yaşayan 4 yaşındaki Irmak Ateş. Irmak’a 5.5 aylıkken SMA teşhisi kondu. Yıllardır hastalıkla mücadele eden küçük kızın ailesi, yurt dışında uygulanan ve hastalığın gelişimini engelleyen gen terapi tedavisine ulaşmak istiyor. Ama tedavinin maliyetinin 2.5 milyon doları bulması, önlerindeki en büyük engel. Aile, valilik izniyle bir yardım kampanyası başlattı ancak 6 aylık sürede sadece paranın yüzde 10’u toplanabildi. Zamanla yarışan Irmak’ın kampanyasına destek için 40 gönüllü sanatçı, 10 Ekim’de İstanbul Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde sahne alacak.

Haberin Devamı

‘Kızımı aç bırakıyoruz’

Kızının yaşaması için bir an önce bu ilacı alıp tedaviye başlaması gerektiğini söyleyen baba Deniz Ateş, “Bu ilacı alması için iki önemli eşik var. Biri 2 yaş, diğeri 13 kilo. Irmak, yaş sınırını aştı. 13 kilo olmasına da sadece 900 gram kaldı. Ancak biz tedavi için gerekli miktarı henüz toplayamadık. Bir an önce bu paranın toplanması gerekiyor, yoksa kızımın yaşama şansı tamamen yok olacak. Biz aylardır kızım kilo almasın diye aç bırakıyoruz. Evde yemek yapmıyoruz ki, kokusu kızımıza gitmesin. Gün içerisinde annesi sadece tok tutacak şeyler yediriyor. İlacı alan birçok çocukta gelişme olduğunu takip ediyoruz. Bu durum haliyle bizi de umutlandırıyor. Ancak valilik izniyle devam eden kampanyamızda sadece paranın yüzde 10’u toplandı. Tek umudumuz bu konserde istenilen miktarın toplanması. Konser bileti 50 TL’ye satılıyor. 400 bin bilet satıldığı takdirdi kızımın tedavisi için gerekli rakama ulaşacağız. Sesimiz duyan bilen herkes kızımın yaşaması için bir bilet alarak destek versin” diye konuştu.

Haberin Devamı

 1 bilet alarak Irmak’ın hayatına umut olabilirsiniz

Sabahat Akkiraz, Erdal Erzincan, Metin Kahraman, Tolga Sağ’ın da arasında olduğu 40 sanatçı şarkı ve türkülerini Irmak için söyleyecek. 10 Ekim’de gerçekleşecek konserin biletleri de yine gönüller aracılığıyla almak isteyenlere ulaştırılıyor. Siz de, Irmak’ın yaşaması için bir bilet alarak destek olmak istiyorsanız babası Deniz Ateş’e 0539 272 73 96 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.