Gündem Şaşırtan bir lezzet: Ispanaklı Kek

Şaşırtan bir lezzet: Ispanaklı Kek

24.04.2018 - 10:17 | Son Güncellenme:

‘Ispanaklı kek mi?’ dediğinizi duyar gibiyiz... Kulağa şaşırtıcı gelse de ıspanak ve hamur birbirine oldukça yakışıyor ve ortaya ıspanaklı kek gibi şaşırtıcı bir lezzet çıkıyor. Bu besleyici karışımı hamurişi yiyince vicdan azabı duyanlara tavsiye ederiz. İşte ıspanaklı kek tarifi...

Şaşırtan bir lezzet: Ispanaklı Kek

Ispanak yemeği, ıspanak salatası, yumurtalı ıspanak ya da ıspanaklı börek hepimizin alıştığı lezzetler. Bu vitamin değeri yüksek sebzeyi yemeye doyamayanlar için bambaşka tarifler de var. Bunlardan biri de ıspanaklı kek. Malzemelerini kolayca temin edebileceğiniz ıspanaklı kek tarifi ile hem ailenizi hem de misafirlerinizi şaşırtabilirsiniz.

Ispanaklı Kek Malzemeleri Nelerdir?

Ispanaklı kek içerisinde yer alan malzemeler 2 yumurta, 1 su bardağı toz şeker, 2 bardak un, yarım bardak sıvıyağ, haşlanmış ve ezilmiş 200 gram ıspanak, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozudur. Bu malzemeleri temin ettikten sonra artık ıspanaklı kekinizi ya da pastanızı yapmaya başlayabilir ve çay saatinde sıcacık ya da tercihe göre soğuk bir şekilde tüketebilirsiniz. Lezzetinden ve görünümünden söz edilen ıspanaklı kek, yeşil renktedir ve herkesin dikkatini çeker. Yerken ağzınıza kesinlikle ıspanak tadı gelmez ve bu nedenle ıspanak sevmeyen çocuklar için de uygun bir tariftir. Hem pratik hem besleyici bir kek arıyorsanız doğru adrestesiniz.

Haberin Devamı

Ispanaklı Kek Nasıl Yapılır?

Ispanaklı kek tarifi için malzemeleri temin ettikten sonra yapmanız gereken tek şey hepsini bir araya getirerek çırpmak olacaktır. Öncelikle yumurta ve şekerleri çırparak kabartın ve sonrasında diğer malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin. Yumuşak ve akışkan bir kıvam aldığında ister borcam ya da cam kek kalıbında isterseniz de silikon kek kalıbında pişirebilirsiniz. Yaklaşık 40 dakikada pişecektir. Kekinizin üzeri kızardıktan sonra fırından çıkararak keki soğumaya bırakabilirsiniz. Kekiniz soğuduktan sonra üzerine krem şanti sürerek çikolata sosuyla şekil verebilirsiniz. En üst katmanına ise ister Hindistan cevizi isterseniz de Antep fıstığı tozu dökerek kekinizi daha güzel bir görünüme kavuşturabilirsiniz.