Gündem ‘Savaş’ krizi! Hatay adayı CHP’yi ikiye böldü

‘Savaş’ krizi! Hatay adayı CHP’yi ikiye böldü

08.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Deprem felaketinin yıldönümü anmalarında protestoların hedefi olan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yeniden adaylığı konusunda CHP ikiye bölündü.

‘Savaş’ krizi Hatay adayı CHP’yi ikiye böldü

MEHTAP GÖKDEMİR / Ankara - Savaş’ın adaylığının geri çekilip çekilmeyeceği tartışılırken, Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır önümüzdeki hafta yapılacak MYK ve PM toplantılarına işaret ederek, “Biz Hatay halkından büyük değiliz. Hatay’ın tüm ilçeleriyle belki hemen 2-3 gün içerisinde kapsamlı bir anket yapıp, karar verilecektir” dedi. Savaş’ın adaylığının geri çekilmesi gerektiğini savunan CHP’li bir kurmay Milliyet’e yaptığı değerlendirmede, “Bu kadar tepki yok sayılamaz. O intihar olur” ifadelerini kullandı. Parti içinde bir grup ise, daha önceki anketlere göre Hatay’ın genelinde Savaş’ın olası rakiplerine 17-18 puan fark attığının görüldüğünü, bu nedenle aday yapıldığını belirterek, yerine aynı güçte bir isim bulmanın zor olduğu söyledi. CHP’li bir yönetici ise Milliyet’e “Her adayımızı üç beş tepki geldi diye çekmeye kalkarsak, partiyi yönetemeyiz” dedi.

Haberin Devamı

ADAYLIKTAN ÇEKİLMEYECEK

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, dün düzenlediği basın açıklamasında adaylıktan çekilmeyeceğini duyurdu. Savaş, “Korkmayacağım sinmeyeceğim yılmayacağım. Sayın Genel Başkanımızın duruşu net. Adayımız Lütfü Savaş ve biz seçimi kazanacağız diyor” dedi.