Gündem ‘Savunma sanayii alanında çığır açtık’

‘Savunma sanayii alanında çığır açtık’

23.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Denizli mitinginde “Artık her şeyi kendimiz üretiyoruz. Geçen sene 5,5 milyar dolar savunma ihracatı gerçekleştirdik. İnsansız hava araçları İHA, SİHA, Akıncı. En son KAAN’ımız çıktı. ANKA-3’ün de hizmete girmesiyle bu alanda çığır açıyoruz” dedi.

‘Savunma sanayii alanında çığır açtık’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Denizli Özay Gönlüm Bulvarı’nda düzenlediği mitingde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

HOROZ DÖVÜŞÜNDEN BETER: Kendi içlerinde horoz dövüşünden beter bir kavga halindeler. Horoz dövüşünün bile bir adabı var. Muhalefetin kavgasında onu bile göremiyorsunuz. Dün iltifat yağmuruna tuttuklarına, bugün en ağır hakaretleri savurmaktan çekinmiyorlar. Bundan 8-9 ay önce beraber ülkeyi yönetmekten bahsediyorlardı. Bugün birbirlerinin kuyusunu kazıyor.

ARTIK KENDİMİZ ÜRETİYORUZ: Göreve geldiğimizde yüzde 20 civarında olan yerli üretimin payını yüzde 80’ler seviyesine çıkardık. Terörle mücadelede kullandığı silahların bile çoğunu yurt dışından temin eden ülke tablosuna son verdik. Artık her şey bizim, kendimiz üretiyoruz. Bununla yetinmiyor, dost ve kardeş ülkelere de ihraç edebiliyoruz. Geçen sene 5,5 milyar dolar savunma ihracatı gerçekleştirdik. Kendi savaş gemisini yapan dünyadaki 10 ülkeden birisiyiz. Gemilerimizi sadece kendimiz tasarlamak ve üretmekle kalmıyor, silah sistemlerinden radarlara kadar birçok teknolojiyi de yine biz geliştiriyoruz. İnsansız hava araçları İHA, SİHA, Akıncı. En son KAAN’ımız çıktı. Bizim çok çok önemli bir adımımız daha var. Uzaya astronotumuzu gönderdik. Bir de KIZILELMA. ANKA-3’ün de hizmete girmesiyle bu alanda çığır açtık, çığır açıyoruz.

Haberin Devamı

KAAN 2028 SONUNDA HAVA KUVVETLERİ’NDE: 5. nesil savaş uçağımız KAAN ilk uçuşunu icra etti. 15 yıllık çabanın, gayreti olan KAAN dünkü testle kritik bir eşiği daha aştı. Allah nasip ederse 2028 yılı sonunda KAAN’ın Hava Kuvvetlerimize katılmasını planlıyoruz.

YAPTIK GÖKLE BULUŞTURDUK: Varsın birileri ‘Yapamazsınız, başaramazsınız’ desin. Ne derseniz deyin, yaptık, gökle buluşturduk. Ne kifayetsiz muhterislerin ne de ülkemizin başarılarından rahatsız olan 5. kol elemanlarının umutlarımızı kırmasına izin vermeyeceğiz. İman varsa irade varsa Allah’ın izniyle imkan da vardır. Buradan KAAN’ın ilk uçuşunu yapması sonrasında milletimizin sevincini paylaşan tüm siyasetçilere ülkem, milletim ve projeye hayat veren TUSAŞ mühendislerimiz adına teşekkür ediyorum.

‘Savunma sanayii alanında çığır açtık’

‘MUHALEFET NASIL YAPILIR ÖĞRENEMEDİLER’

KILIÇDAROĞLU’NA ELEŞTİRİ: (Cumhurbaşkanı Erdoğan, basit bir görüntülü konuşmayı dahi yere göğe sığdıramayan eski politikacıların KAAN gibi teknoloji harikası bir savunma projesi hakkında derin bir sessizliğe bürünmelerinin ibret verici olduğunu ifade ederek) Bunlar Türkiye’de güya yıllarca siyaset yaptılar. Ülkenin ana muhalefet partisine genel başkan oldular. Ama yerli ve milli muhalefet nasıl yapılır bir türlü öğrenemediler.