Gündem Savunma Sanayii’nde yeni A Takımı kuruldu

Savunma Sanayii’nde yeni A Takımı kuruldu

27.06.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Savunma sanayiinde son dönemde yaşanan atılım nedeniyle devletin gözde kurumlarından biri haline gelen Savunma Sanayii Başkanlığı’nda, yönetim kadrosu büyük oranda değişime uğradı.

Savunma Sanayii’nde yeni A Takımı kuruldu

AYDIN HASAN- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinenin kurulmasının ardından Savunma Sanayii Başkanlığı’nda da değişime giderek bu göreve Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Profesör Haluk Görgün’ü atamıştı. Resmi Gazete’de dün yayınlanan atamalar ile Görgün’ün SSB’deki yeni kadrosu şekillendi. Atamalar ile Savunma Sanayii başkan yardımcıları da değişti. Beş başkan yardımcılığının bulunduğu SSB’de yeniden atanan tek isim Mustafa Murat Şeker oldu. Başkan yardımcılığı görevlerine getirilen dört yeni isim ise Hüseyin Avşar, Hakan Karataş, İhsan Kaya ve Gökhan Uçar. Başkan yardımcılarından Celal Sami Tüfekçi, daha önce Milli Savunma Bakan Yardımcısı olarak atanmıştı.

Haberin Devamı

YTÜ’den iki kurmay

Yıldız Teknik Üniversitesi kökenli bir bilim insanı ve yönetici olan Profesör Görgün, yine YTÜ kökenli iki ismi SSB yönetimine taşıdı.

Yıldız Teknopark A.Ş. ve Yıldız Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Karataş, Aselsan’da Kurumsal Yönetimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulundu. YTÜ kökenli ikinci isim olan İhsan Kaya, aynı zamanda STM Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyordu. SSB Helikopter Daire Başkanı Hüseyin Avşar ile SSB İnsansız ve Akıllı Sistemler Daire Başkanı Gökhan Uçar da kurum içinden göreve getirilmiş oldu.

BÜROKRASİ DEĞİŞİYOR

Yeni hükümetin kurulmasının ardından mülkiye bürokrasisinde de önemli atamaların yapılması bekleniyordu. Siyasi ve bürokratik çevrelerde, valilikler ile il emniyet müdürlüklerine ve kaymakamlıklara atama yapılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı’nın dün mülkiye bürokrasisine yaptığı atamalar ise ilk etapta, istifa veya atama yoluyla boşalan makamlarla sınırlı oldu. Mehmet Aktaş’ın İçişleri Bakan Yardımcısı olarak atanmasıyla boşalan Emniyet Genel Müdürlüğü koltuğuna Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız atandı. Hatay Valisi Rahmi Doğan, seçimde aday olmak için istifa etmişti. Hatay’a Amasya Valisi Mustafa Masatlı atandı. Mart ayında sağlık sorunları sebebiyle istifa eden Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar’ın yerine de Ağrı Valisi Osman Varol getirildi. Davut Gül’ün İstanbul Valiliğine atanması nedeniyle boşalan Gaziantep Valiliğine de Rize Valisi Kemal Çeber atandı.

Haberin Devamı

Savunma Sanayii’nde yeni A Takımı kuruldu

Amirale 4 yıldız ziyaret

Dünyanın ilk SİHA, Türkiye’nin ilk çok maksatlı amfibi savaş gemisi TCG Anadolu’ya olan ilgi uluslararası boyuta taşındı. Donanmanın amiral gemisinin özel ziyaretçileri listesine Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muhammad Ali de adını yazdırdı.

Savunma Sanayii’nde yeni A Takımı kuruldu

Ziyarette konuk komutana TCG Anadolu armalı şapka hediye edildi.

Dünyanın en büyük ada ülkesi olan, Güney Asya ve Okyanusya’da toprakları bulunan Endonezya, 270 milyonu aşan nüfusuyla da dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi. 1. Türkiye-Endonezya Deniz Kuvvetleri İş Birliği Toplantısı, Ankara’da 19 Haziran 2023 tarihinde Deniz Kuvvetleri Karargahı’nda icra edildi. Endonezya Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muhammad Ali, 20 Haziran’da Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nu makamında ziyaret etti. Oramiral Ali ve heyetinin, Türkiye’deki son durağı ise TCG Anadolu ziyareti oldu. Endonezya’nın bahriye kurmaylarının, TCG Anadolu’ya ilgisi dikkat çekti. -ANKARA Milliyet