Gündem Seçim sonuçları anlık milliyet.com.tr'de olacak

Seçim sonuçları anlık milliyet.com.tr'de olacak

13.05.2023 - 08:46 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gidiyor. Seçim sonuçları anlık milliyet.com.tr'den takip edilebilecek. İl il ve ilçe ilçe hazırlanan grafiklerle dakika dakika okuyucular sonuçlara ulaşabilir.

Seçim sonuçları anlık milliyet.com.trde olacak

'Yüzyılın seçimi' olarak nitelendirilen Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili genel seçiminde son viraja girildi. Saat 08.30'da başlayacak olan oy verme işlemi saat 17.00'de sona erecek. Yaklaşık 64 milyon seçmenin sandık başına gidecek

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçim sonuçları seçim yasakları kalktıktan sonra milliyet.com.tr'den anlık olarak takip edilebilecek.

Adayların ve partilerin aldıkları oy oranları canlı ve anlık olarak milliyet.com.tr'de yayınlanacak.

Seçimde Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve ATA İttifakı'nın adayı Sinan Oğan Cumhurbaşkanlığı için yarışacak. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise adaylıktan çekildi ancak oy pusulasında yer almaya devam edecek.

 

SEÇİM SONUÇLARI MİLLİYET.COM.TR'DE OLACAK

Yasaklar kalktığı andan itibaren seçim sonuçları ise milliyet.com.tr'de olacak. Seçim sonuçları, il il ve ilçe ilçe olacak şekilde anlık, grafiklerle takip edilebilecek.

Haberin Devamı

TOPLAM SEÇMEN 64 MİLYON 113 BİN 941

YSK Başkanı Ahmet Yener, toplam seçmen sayısını da açıklarken, "Yurtdışında 3 milyon 416 bin 498 olup, bu seçmenlerimizden 1 milyon 595 bin 158'i kadın, 1 milyon 820 bin 940 erkek seçmen sayımız bulunmakta. 277 bin 646 seçmen ilk kez oy kullanacak. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde 2 bin 435 kişi ilk kez oy kullanacak. Toplam seçmen sayımız 64 milyon 113 bin 941 sayısına ulaşmaktadır" bilgisini vermişti.

Öte yandan Yener'in paylaştığı istatistiklere göre, 4 milyon 904 bin 672 seçmen de ilk kez bu seçimde oy kullanacak.

 

Yazarlar