Gündem Şehit öğretmen uğurlandı

Şehit öğretmen uğurlandı

17.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılıp şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ın cenazesi, memleketi Gümüşhane’nin Torul ilçesinde gözyaşları içinde toprağa verildi

Şehit  öğretmen  uğurlandı

Geçen yıl ekim ayında atandığı Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine 60 kilometre uzaklıktaki Çiftçibaşı Mahallesi’ndeki ilkokulda tek başına hem müdürlük, hem de öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz, 16 Haziran’da öğrencilerine karnelerini dağıttıktan sonra memleketi Gümüşhane’ye gitmek için otomobiliyle yola çıktı. Yılmaz aynı gün saat 15.00 sıralarında Tunceli-Pülümür karayolunun 46’ıncı kilometresine geldiğinde yol kesen PKK’lı teröristler tarafından otomobiline ateş açılarak durduruldu. Kurşunlarla delik deşik olan otomobili ateşe veren teröristler öğretmen Necmettin Yılmaz’ı kaçırdı. Yılmaz’ın kaçırılmasından sonra 12 Temmuz’da Tunceli-Erzincan Karayolu’nun 25’inci kilometresinde bir erkek cesedi bulundu. Cesetten alınan DNA örneği ile öğretmen Necmettin Yılmaz’ın babasından alınan DNA örnekleri, İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda karşılaştırıldı. Cesedin öğretmen Necmettin Yılmaz’a ait olduğu kesinleşti.
Bakanlar da katıldı
Yılmaz’ın Gümüşhane’ye getirilen cenazesi, Tortul’da gerçekleştirilen tören ve kılınan cenaze namazının ardından ilçeye bağlı yaklaşık 1 saat mesafedeki Demirkapı köyüne getirildi. İlçe merkezindeki törene katılan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, defin işleminin yapılacağı köye, baba Hamit Yılmaz ile aynı araçta geldi. Şehidin cenazesi, helallik alınmasının ardından köydeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Bakan Yılmaz, şehidin babası Hamit Yılmaz’a oğlunun tabutu üzerindeki Türk bayrağını, Bakan Işık ise fotoğrafını teslim etti.

‘Milli Eğitim meşalesi sönmeyecek’
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Milletimizin birliğini ve evlatlarımızın geleceğini hedef alan bu alçakça saldırılar asla amacına ulaşamayacak ve terör döktüğü kanda boğulacaktır. Necmettin evladımızın da hesabı mutlaka sorulacaktır. Terör ülkemizde hiçbir zaman kazanamayacaktır, kaybetmeye mahkumdur. Hepimizi derin bir acıya boğan, eğitime ve Türkiye’nin aydınlık geleceğine yapılan bu terör saldırısını lanetliyorum. Milli Eğitim meşalesi sönmeyecek, elden ele aktarılacak ve ülkemizin aydınlık yarınlarına olan inancımız hiçbir zaman eksilmeyecek” dedi.