Gündem Şehitlerimizi kalbimize gömdük! Şehit babasından 'Demirtaş' isyanı

Şehitlerimizi kalbimize gömdük! Şehit babasından 'Demirtaş' isyanı

25.12.2023 - 06:57 | Son Güncellenme:

Bakan Güler, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 29 hedefin vurularak imha edildiği hava harekâtlarını Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nden sevk ve idare etti. Güler, “Teröristler, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacak” dedi. Şehit düşen kahramanlar da son yolculuklarına uğurlandı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, önceki akşam Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 29 hedefin vurularak imha edildiği hava harekâtlarını Hava Kuvvetleri Harekât Merkezi’nden sevk ve idare etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile Harekât Merkezi’nde operasyonu takip eden Güler, hedefleri başarıyla vuran pilotları tebrik etti.

Haberin Devamı

Harekata katılan pilotlara seslenen Güler, şunları söyledi: “Dün gece (cuma), maalesef, Pençe Harekât bölgesinde görev yapan 6 kahraman evladımız şehit oldu, 7 kahraman silah arkadaşımız da yaralandı. Bugün de (Cumartesi) Pençe-Kilit Harekâtı Bölgesinde çıkan çatışmada da 6 kahraman evladımız şehit oldu. 6 kahraman silah arkadaşımız da hafif yaralandı. Kahraman evlatlarımız, aziz vatanımızın mukaddes savunucuları olarak üstün bir cesaret ve fedakârlıkla görevlerini yaparken şehadet makamına ulaştılar…  Acımız büyük. Ancak evlatlarımızın intikamını almak için irademiz tam. Bugüne kadar şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Nitekim dün gece 13 terörist etkisiz hale getirilirken bugün de 12 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi... Hiçbir hain terör örgütü mensubu, kahraman Mehmetçiğin pençesinden kurtulamayacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu saldırı da bir kez daha göstermiştir ki, can çekişen hain terör örgütü, son çırpınışlarını vermektedir. Operasyonlarımız, kim destek verirse versin, eli kanlı teröristler, yok olup gidinceye kadar aralıksız taarruzî anlayışla devam edecektir...”

Haberin Devamı

Şehitlerimizi kalbimize gömdük Şehit babasından Demirtaş isyanı

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 30’A ÇIKTI

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in başkanlığında ordunun komuta kademesi ve bölgedeki birlik komutanlarının katılımı ile Pençe Kilit Harekat bölgesindeki operasyonlarla ilgili Irak sınırında konuşlu 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığı’nda toplantı yapıldı. Operasyon bölgesindeki son duruma ilişkin bilgi alan Bakan Güler, operasyonlara ilişkin talimatlar verdi. Güler, Pençe-Kilit bölgesindeki saldırılar sonrası etkisiz hale getirilen terörist sayısının 30’a yükseldiğini açıkladı.

Şehitlerimizi kalbimize gömdük Şehit babasından Demirtaş isyanı

YARALI ASKERLERİ ZİYARET ETTİLER

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK komuta kademesi ile birlikte Pençe-Kilit şehitleri için düzenlenen törenin ardından Şırnak’ta tedavi gören yaralı askerleri hastanede ziyaret etti. Mehmetçiklerin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Güler, her biriyle yakından ilgilenerek acil şifalar diledi.

Haberin Devamı

YERLİKAYA: 10 İLDEKİ TERÖR İNLERİ İMHA EDİLDİ

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 10 ilde eş zamanlı düzenlenen ‘Kahramanlar-35’ operasyonlarında bölücü terör örgütüne ait 58 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini açıkladı. Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Jandarma Genel Komutanlığı TEM Daire Başkanlığı koordinesinde; Gümüşhane, Hatay, Siirt, Şırnak, Hakkari, Diyarbakır, Tunceli, Kahramanmaraş, Mardin ve Batman olmak üzere toplam 10 ilde jandarma özel harekat, komando ve güvenlik korucularından oluşan 139 tim ve 1812 jandarma personelinin katılımı, J-SİHA, Atak helikopterlerinin desteği ile  gerçekleştirilen Kahramanlar-35 operasyonlarında 58 barınma alanı imha edildi, çok sayıda anti-tank, roketatar ve lav silahı ile obüs mühimmatı ele geçirildi” bilgisini verdi. Yerlikaya, teröristlerin inlerini bir bir başlarına yıktıklarını ve yıkmaya da devam edeceklerini belirtti.

PKK/YPG’NİN KOBANİ SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/YPG’nin sözde Ayn el-Arab (Kobani) sorumlusu “Bahoz Afrin” kod adlı teröristi Suriye’de etkisiz hale getirdi. Suriye sınırında güvenlik güçlerine yönelik eylemleri organize eden teröristin sansasyonel eylem arayışında olduğu yönünde istihbarat alan MİT, Suriye uyruklu teröristi hedef listesine ekledi. Planladığı eylemin son aşamasında olduğu belirlenen terörist, Suriye’de düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’DA 42 GÖZALTI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti’nin Diyarbakır’da organize edilen toplantıyla ilgili olarak adli soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç, dün sosyal medya nesabından yaptığı açıklamada, “24.12.2023 günü DEM Parti tarafından Gençlik Meclisi 1. Olağan Kongresi adı altında Diyarbakır’da organize edilen toplantı ile ilgili olarak  ‘suç ve suçluyu övme’, ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçlarına yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca şüpheliler hakkında gerekli adli soruşturma başlatılmış ve gözaltı talimatları verilmiştir. Bir kısım şüpheliler hakkında da yakalama işlemleri yapılmıştır. Adli soruşturma devam etmektedir” bilgisini verdi. Soruşturma sonrası 42 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

KAHRAMANLARA ACI VEDA

Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit düşen askerler, düzenlenen törenlerin ardından memleketlerinde toprağa verildi. Cenaze törenlerinde gözyaşları sel olurken, teröre lanet okundu.

Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesindeki üsse önceki gün sızmaya çalışan PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 kahraman asker için Şırnak’ta tören düzenlendi.

23. Piyade Tümen Komutanlığı’nda gerçekleştirilen törende, şehitler Piyade Uzman Çavuş Abdulkadir İyem (25), Piyade Uzman Çavuş Ahmet Arslan (24), Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz (23), Piyade Sözleşmeli Er Enis Budak (22), Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan (24), Piyade Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın (25) Türk bayrağına sarılı naaşı alana getirilerek katafalka konuldu. Burada saygı duruşunda bulunuldu, şehitlerin öz geçmişleri okundu.

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

Okunan duanın ardından şehitlerin cenazesi, ambulanslarla Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı’na götürüldü. Şehit Enis Budak’ın naaşı Manisa’ya, Kemal Aslan’ın cenazesi Elazığ’a, Semih Yılmaz’ın naaşı Kırıkkale’ye, Abdulkadir İyem’in naaşı Gaziantep’e, Ahmet Arslan’ın cenazesi Yozgat’a, Cebrail Dündar’ın naaşı Mardin’e hava yoluyla uğurlandı.

Bakan Güler de katıldı Törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şırnak Valisi Cevdet Atay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, 23. Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Emre Tayanç, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, kurumların temsilcileri ve askerler katıldı.

Şehitlerimizi kalbimize gömdük Şehit babasından Demirtaş isyanı

ARAPÇA AĞITLARLA UĞURLANDI

Şehit Sözleşmeli Er Cebrail Dündar’ın (25) Türk bayrağına sarılı naaşı, askeri uçakla Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı’na getirildi. Burada düzenlenen tören sonrası şehidin cenazesi tören mangası tarafından uçaktan alınarak cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı. Bu sırada şehidin eşi Semanur Erdemir Dündar, “Sana nasıl kıydılar” diyerek gözyaşı döktü. Şehidin cenazesi ilçeye bağlı kırsal Arıklı Mahallesi Boyunlu Mezrası’na götürüldü. Şehit Dündar’ın cenazesi burada kılınan cenaze namazının ardından Türkçe ve Arapça ağıtlarla gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehitlerimizi kalbimize gömdük Şehit babasından Demirtaş isyanı

‘OĞLUM SANA BÜTÜN HAKLARIM HELALDİR’

Şehit Uzman Çavuş Abdulkadir İyem’in (25) cenazesi, Şırnak’taki tören sonrası askeri uçakla Gaziantep Havalimanı’na getirildi. Şehit İyem’in cenazesini havalimanında; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, 5’inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgenaral Erdin Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgenaral Halil Şen, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, belediye başkanları, şehidin annesi Ayişe ve babası Mehmet İyem, kardeşleri, yakınları ve askerler karşıladı. Tören mangası tarafından uçaktan alınan şehidin cenazesi, cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı. Bu sırada anne Ayişe, baba Mehmet ile şehidin kardeşleri tabuta sarıldı. Gözyaşlarını tutamayan baba Mehmet İyem “Oğlum sana bütün haklarım helaldir” dedi. Kardeşi ise şehit ağabeyini asker selamı ile uğurladı. Şehidin cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından şehitlikte toprağa verildi.

Şehitlerimizi kalbimize gömdük Şehit babasından Demirtaş isyanı

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

Şehit Uzman Çavuş Ahmet Arslan’ın cenazesi, Şırnak’ta düzenlenen törenin ardından memleketi Yozgat’a getirildi. Arslan için ikindi namazı sonrası Belediye Meydanı’nda cenaze töreni düzenlendi. Törende şehidin annesi Esengül, babası Sedat ve eşi Döndü Arslan gözyaşlarına boğuldu. Şehidin 3 yaşındaki kızı Asya Mina Arslan ise törene getirilmedi. Arslan’ın cenazesi, Sorgun ilçesine bağlı İkikara köyü mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehitlerimizi kalbimize gömdük Şehit babasından Demirtaş isyanı

ŞEHİDİ BİNLER UĞURLADI

Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz’ın (22) cenazesi, memleketi Kırıkkale’ye getirildi. Şehit için Nur Camii’nde tören düzenlendi. Törende şehidin annesi Meryem, babası Ramazan, kardeşleri Mehmet Faruk ve Feyzan Yılmaz gözyaşlarına boğuldu. Törene şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra yetkililer ve binlerce vatandaş katıldı. Şehidin cenazesi, ikindi namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Kırıkkale Şehitliği’nde toprağa verildi.

Şehitlerimizi kalbimize gömdük Şehit babasından Demirtaş isyanı

ŞEHİT BABASINDAN ‘DEMİRTAŞ’ İSYANI

Şehit Sözleşmeli Er Kemal Aslan’ın (22) naaşı Elazığ’a getirilerek baba evinden helallik alındı. Daha sonra Aslan’ın naaşı tören için İmam-ı Azam Camisi’ne getirildi. İl Müftüsü İrfan Üstündağ’ın cenaze namazını kıldırmasının ardından meslektaşları tarafından omuzlara alınan şehidin naaşı, top aracına konuldu. Askeri geçidin ardından Garnizon Şehitliği’ne götürülen Aslan, gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin babası Mehmet Aslan, cenaze namazının kılınmasının hemen sonrasında mikrofonu alarak, “Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala’ya özgürlük isteyenlere  hakkımı helal etmiyorum” dedi.

 

Şehitlerimizi kalbimize gömdük Şehit babasından Demirtaş isyanı

ŞEHİT CENAZESİNDE ÖZEL’E TEPKİ

Şehit Sözleşmeli Er Enis Budak’ın naaşı, Manisa’da kılınan cenaze namazı ardından Garnizon Şehitliği’nde toprağa verildi. Cenazeye katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bir grup tarafından hem cami girişinde hem de cami çıkışında yuhalandı. Özel, aracına bindirilirken, taşlı saldırıda bulunuldu. Özel daha sonra aracıyla camiden ayrıldı.

Şehitlerimizi kalbimize gömdük Şehit babasından Demirtaş isyanı

ŞEHİDİN YÜREKLERİ YAKAN PAYLAŞIMI

Irak’ın kuzeyinde cuma günü şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın’ın (22), 11 Ekim 2016’da sosyal medya hesabından, “Hangisi daha zor, al bayrağa sarılı tabuta bakmak mı, al bayrağa sarılı tabutta yatmak mı” paylaşımı yaptığı ortaya çıktı. Şehadet haberinin ardından Taşkın’ın bu paylaşımı, sosyal medyada binlerce kişi tarafından yeniden paylaşıldı.

Şehitlerimizi kalbimize gömdük Şehit babasından Demirtaş isyanı

‘KIZIL ELMA’YA KADAR DEVAM KOMUTANIM’

Irak’ın kuzeyinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca’nın (23), silah arkadaşları ile çektiği görüntüler ortaya çıktı. Şehidin yanındaki komutanına “Yolumuz ne yolu komutanım?” diye sorduğu, yanındaki askerin “Şehitlik yolu” diye cevap verdiği, Karaca’nın “Kızıl Elma’ya kadar devam komutanım” dediği görüldü. Öte yandan Şehit Yasin Karaca’nın ortaokul yıllarında, okulunda düzenlenen bir programda şehit olan bir askeri canlandırdığı anlara dair fotoğraflar ise yürekleri burktu.

Şehitlerimizi kalbimize gömdük Şehit babasından Demirtaş isyanı

ŞEHİDİN VİDEOSU AĞLATTI

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Elazığlı Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan’ın (22) şehit olmadan önce komutanına gönderdiği görüntü duygulandırdı. Görüntüde, şehit Aslan’ın “Komutanım şehit olursam bu videom sizde kalsın, saygılar” ifadeleri yer aldı. Şehidin son görüntüsü izleyenleri duygulandırdı.

Şehitlerimizi kalbimize gömdük Şehit babasından Demirtaş isyanı