Gündem Sıla'nın ölümünde ihmaller zinciri! İki kez devlet korumasına alındı ama...

Sıla'nın ölümünde ihmaller zinciri! İki kez devlet korumasına alındı ama...

18.02.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Zanlı Gökçek, geçen yıl Sıla’yı kaçırdığı için tutuklandı, Sıla çocuk sevgi evine yerleştirildi. Aile şikâyetini çekerek Gökçek ile kızlarını nişanladı... Gökçek'in sabıkalı olduğu ortaya çıkınca nişan bozuldu. Eski nişanlısının ölümle tehdit ettiği Sıla tekrar korumaya alındı, ancak aile 3 ay önce Sıla’yı eve getirdi.

PAŞA ALYURT Ankara - Zanlı Hüseyin Can Gökçek, “Canavarca hisle eziyet çektirerek kasten öldürme” suçundan tutuklandı. Gökçek, savcılık ifadesinde diğer kadın katilleri gibi aldatıldığını öne sürdü. Öte yandan Sıla’nın vücudunda 20’ye yakın bıçak darbesi tespit edildiği öğrenildi. Gökçek’in sorgusunda ayrıca “akıl sağlığının yerinde olmadığını” iddia ettiği de belirtildi. Gökçek’in 16 yaşındaki Sıla’yı kaçırarak istismar ettiği gerekçesiyle devam eden davada da “yüzde 50 zeka geriliğine” ilişkin rapor sunduğu ancak Giresun Adli Tıp Kurumu’nca, “işlediği cinsel suçu algıladığı “yönünde rapor düzenleyerek, mahkemeye ilettiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Giresun'un Erikliman köyünde önceki gün babaanesinin evinde eski nişanlısı Hüseyin Can Gökçek (21) tarafından canice katledilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk, cinayetinde yeni detaylar ortaya çıktı.

Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nde staj eğitimi için kurulan ortak Whatsapp grubunda geçen yıl tanışan zanlı Gökçek ile Sıla arkadaş oldu. Ankara'da yaşayan ve özel bir şirkette çalışan Gökçek, Sıla'yı geçen yıl 22 Mart'ta Giresun'a gelerek kaçırdı. Şentürk ailesinin şikâyeti üzerine Trabzon'da yakalanan Gökçek, "çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğun kaçırılması ve alıkonulması" suçundan tutuklandı.

Sılanın ölümünde ihmaller zinciri İki kez devlet korumasına alındı ama...


ADLİ KONTROLLE BIRAKILDI

25 Mart 2021 tarihinde hakkında acil koruma kararı alınan Sıla ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na ait Çocuk Sevgi Evi'ne yerleştirildi. Sıla, 12 Nisan 2021'de hakkındaki danışmanlık tedbiri kararı kapsamında ailesinin yanına dönerken, Şentürk ailesinin şikâyetinden vazgeçmesi üzerine bir ay cezaevinde kalan Gökçek mahkemeye yüzde 50 engelli olduğuna dair rapor sunarak adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Aile daha sonra kızlarını Gökçek ile nişanladı.

Haberin Devamı

İKİNCİ KEZ YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Gökçek'in 10 ayrı suçtan sabıkası olduğunun ortaya çıkması üzerine aile birlikteliğe karşı çıktı. Nişanın bozulması üzerine Gökçek'ten ölüm tehditleri alan Sıla 16 Kasım 2021'de ikinci kez Çocuk Sevgi Evi'ne yerleştirilirken, Gökçek hakkında da tehdit iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Sıla, 7 Aralık'ta ailesi tarafından kısmen felç geçiren işitme ve konuşma engelli babaannesine bakması için devlet korumasından alınarak eve getirildi.  

Zanlı Gökçek, önceki sabah aile fertlerinin olmadığı sırada Sıla'nın bulunduğu eve geldi. Mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile Sıla'nın boğazını kesti. Sıla olay yerinde hayatını kaybederken, taksi çağırarak kaçan Gökçek, Ordu-Giresun Havalimanı'nda yakalandı.

ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇMEYİNCE ÖLDÜRMÜŞ 

Gökçek’in savcılıktaki ifadesinde Sıla’nın şikayetinden vazgeçmediği ve sosyal medya üzerinden başka biriyle yazıştığını gördüğünü iddia ederek, “Bu nedenle sinirlendim ve Giresun’a geldim. Konuşmak istedim. Ancak tartıştık. Sonra olayı gerçekleştirdim” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Sılanın ölümünde ihmaller zinciri İki kez devlet korumasına alındı ama...

AİLE BAKANLIĞI: RİSK VE TEHDİTTEN BAHSETMEDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sıla Şentürk’ün öldürülmesi olayına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, Sıla Şentürk hakkında iki kez “acil korunma” kararı alındığı ancak ailesinin ve kendisinin talebi üzerine “danışmanlık tedbiri” kararı ile ailesine teslim edildiği, bu süreçte 20 Ocak’ta yapılan son görüşmede ilgili personele küçük kız ve ailesi tarafından herhangi bir risk ve tehdit durumu aktarılmadığı, bu yönde bir başvuruda bulunulmadığı belirtildi. Cinayetin ardından Sıla’nın ailesine bakanlıkça rehberlik ve psikososyal destek verildiği kaydedilen açıklamada “Caninin mümkün olan en ağır cezayı alması için davaya müdahil olunacaktır” denildi.

Sılanın ölümünde ihmaller zinciri İki kez devlet korumasına alındı ama...

‘ÜZERİNDE BAŞKASINA AİT TELEFON VARDI’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Arkadaşlarımız başarılı bir şekilde başkasına ait bir cep telefonu üzerinde olmasına rağmen havalimanına giderken faili yakaladılar. Ne olursa olsun bu tip olay olduğu zaman kendi arkadaşlarımıza, karakoldaki arkadaşlarımıza ‘barıştırma yetkisi’ vermiyoruz. Aynı zamanda bütün aile içi şiddet, kadına şiddet bu tip meselelerde de bir tek tembihatımız var, ‘Sakın kolluk olmadan bir araya gelmeyin’.

Haberin Devamı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka: 16 yaşında evlendirilmeye çalışılan ve nişanlısı tarafından katledilen Sıla Şentürk’ün yasını tutuyoruz. Katil Hüseyin Can Gökçek’in 10 ayrı suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı. 1 yıl önce Sıla’yı kaçırmaya çalışması yargıya taşınan bu caninin tutuklanması için 16 yaşındaki bir çocuğun katledilmesi mi gerekti?        

Sılanın ölümünde ihmaller zinciri İki kez devlet korumasına alındı ama...