Gündem Simpsonlar nedir? Simpsonlar dizisi Lübnan'daki patlamayı bildi mi?

Simpsonlar nedir? Simpsonlar dizisi Lübnan'daki patlamayı bildi mi?

05.08.2020 - 12:38 | Son Güncellenme:

Simpsonlar dizisi, yakın gelecekteki olayları tahmin etmesiyle gündeme gelmeye devam ediyor. Simpsonlar dizisinde Beyrut'taki patlamanın benzerinin yayınlandığı iddiası çok konuşulmaya başladı. Simpsonlar hakkında bilgi sahibi olmayanlar ise Simpsonlar nedir, Simpsonlar Lübnan'daki patlamayı bildi mi sorularına cevap arıyor. İşte Simpsonlar hakkında merak edilenler...

Simpsonlar nedir Simpsonlar dizisi Lübnandaki patlamayı bildi mi

Dünya gündemine oturan Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta meydana gelen patlama sonrasında acı haberler peş peşe gelmeye devam ediyor. Patlama ile ilgili çeşitli iddialar ise çok konuşuluyor. Bu iddialar arasında yer alan Simpsonlar dizisi de en çok merak edilenler arasına girdi. Peki Simpsonlar nedir, Simpsonlar dizisi Beyreut'taki patlamayı bildi mi?

Haberin Devamı

SİMPSONLAR NEDİR?

Dünyaca ünlü kült çizgi dizi Simpsons, tutan tahmin ve öngörüleriyle dünyayı sarsmaya devam ediyor. Dün Lübnan'ın başkenti Lübnan'da gerçekleşen korkunç patlamanın ardından, Sipmsons yine tüm dünyada konuşulmaya başladı.

Daha önce tsunami, Donald Trump'ın başkan seçilmesi, 11 Eylül ikiz kuleler saldırısı, Çin'den dünyaya bulaşan corona virüs gibi olayları yıllar önce yayınlayan Simpsonlar dizisinde bu kez de Beyrut saldırısının benzerinin yayınlandığı iddia edildi.

Büyük bir patlama sonucunda liman yakınında yerde oluşan mantar şeklindeki bulutun her yere yayıldığı görülüyor. Benzer görüntüler yine Sipmsons'ın bir bölümünde de yayınlanmıştı.

Simpson hayranları Beyrut patlamasının ardından bu görüntüleri paylaşmaya başladı.

Haberin Devamı

Simpsonlar nedir Simpsonlar dizisi Lübnandaki patlamayı bildi mi

Simpsonlar nedir Simpsonlar dizisi Lübnandaki patlamayı bildi mi

Dizinin bir bölümünde Homer Simpson depodan patlayıcı satın alıyor ve eve götürdüğü patlayıcıyı yanlışlıkla yakıyor ve tüm şehir alevler altında kalıyor.

SİMPSONLAR DİZİSİ

The Simpsons (Türkçe: Simpsonlar), Matt Groening tarafından Fox Broadcasting Company için yaratılan animasyon televizyon durum komedisidir. Dizi, Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie'den oluşan orta sınıf bir Amerikan ailesinin satirik bir parodisidir. Şov, Springfield adlı kurgusal bir şehirde geçmekte ve Amerikan kültürünü, toplumunu, televizyonunu ve farklı insanlık hâllerini hicvetmektedir.

Aile, Groening tarafından prodüktör James L. Brooks ile önce bir dakikalık kısa animasyon serisi olarak tasarlandı. Groening, disfonksiyonel bir aile oluşturdu ve ailedeki karakterlere kendi ailesindeki üyelerin adını verirken, kendi adının yerine ise Bart adını kullandı. Kısa gösteriler, 19 Nisan 1987'de The Tracey Ullman Show'un bir parçası oldu. Üç sezon yayımlandıktan sonra skeç yarım saatlik altın saatler şovu olarak geliştirildi ve bir sezonda (1989-1990) İlk 30 reyting listesinde yer alan ilk Fox dizisi olarak kanalın ilk hitlerinden oldu. Uzun metrajlı film olan Simpsonlar: Sinema Filmi, 26 ile 27 Temmuz 2007 tarihlerinde dünya genelinde sinemalarda gösterildi ve dünya çapında 527 milyon dolarlık hasılat elde etti.

Haberin Devamı

Simpsonlar, ilk yayımlandığı günden itibaren 25 Primetime Emmy Ödülü, 26 Annie Ödülü ve bir Peabody Ödülü dahil olmak üzere onlarca ödül kazandı. Time dergisinin 31 Aralık 1999 tarihli sayısında dizi, 20. yüzyılın en iyi televizyon dizisi olarak adlandırıldı ve 14 Ocak 2000'de Simpson ailesi, Hollywood Bulvarı'nda bir yıldız ile ödüllendirildi. Simpsonlar, en uzun süredir yayımda olan Amerikan sit-comu, en uzun süredir yayımda olan Amerikan animasyon programı ve 2009'da Gunsmoke'u geçerek en uzun süredir yayımda olan altın saatler eğlence dizisidir. Birçok yetişkin odaklı animasyon durum komedisi, Simpsonlar'ca etkilenirken, Homer'ın ünlemi "D'oh!", İngilizce sözlüğe eklendi.