Gündem Sındırgı değerleri İstanbul’a ulaştı

Sındırgı değerleri İstanbul’a ulaştı

17.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Etiyle, peyniriyle, doğasıyla, zeytiniyle meşhur Balıkesir, yöresel tatlarını Yenikapı etkinlik alanında düzenlenen Balıkesir tanıtım günleri kapsamında İstanbullular ile buluşuyor.

Sındırgı değerleri İstanbul’a ulaştı

GÜLDEN ÇOKTAN İstanbul - 18 Eylül’de sona erecek tanıtım günlerinde kurulan çadırlarda başta peynir ve zeytin çeşitleri olmak üzere Balıkesir’e özgü Ayvalık ve Susurluk tostları, sucuk, kokoreç, höşmerim gibi birçok yiyecek tanıtılıyor. Yöresel yemeklerin yanı sıra yine Balıkesir’e ait yöresel giysiler ve el sanatları da tanıtım günlerinde sergileniyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesir’i tanımak isteyen tüm İstanbullulara Balıkesir’i ayaklarına getirdik. Herkesi stantlarımıza bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş da, “Sındırgı olarak Yağcıbedir halısı, jeotermalle kurutulan meyve ve sebze ürünleri aynı zamanda da 600 kişilik Bereket Versin Sındırgı adlı kadın kooperatifimizin yaptığı ürünlerle İstanbul’dayız. Vatandaşlarımız tadına baktıkları ürünleri de aynı zaman da satın alabiliyor” diye konuştu.