Gündem Sinema yolculuğu başladı

Sinema yolculuğu başladı

05.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 Nisan’a kadar 200’ü aşkın filmin izleyiciyle buluşacağı 36. İstanbul Film Festivali dün yapılan törenle başladı. Törende ‘Onur ve Sinema Emek Ödülleri’ sahiplerini buldu

Sinema yolculuğu başladı

36. İstanbul Film Festivali dün gece TİM Show Center’da düzenlenen sunuculuğunu Cem Davran’ın üstlendiği törenle başladı. Gecede İngiliz sinemasının büyük aktörü Ian McKellen Onur Ödülü aldı. İlk kez Türkiye’ye ve İstanbul’a geldiğini ifade eden McKellen, kendisini uluslararası biri olarak tanımladı: “Sinema bizi asla gidemeyeceğimiz yerlere götürür, tanışmayacağımız kişilerle tanıştırır. Hepimizi uluslararası yapar.”

‘100 yıllık serüven’

Sinema yolculuğu başladı


Kalben’in kısa bir dinleti sunduğu gecede Onur Ödülleri sahiplerini buldu. Bu yılın Sinema Emek Ödülü’nün sahibi geçen yıl hayatını kaybeden sinefil ve eğitimci Mithat Alam gecede saygı ve özlemle anıldı. Gecede Onur Ödülü alan usta aktör Macit Koper’e ödülünü Hale Soygazi sundu.

Onur Ödülü alan görüntü yönetmeni Çetin Tunca, sıklıkla birlikte çalıştığı yönetmen Atıf Yılmaz’ı rahmetle andı. Tecrübeli senarist ve yönetmen Barış Pirhasan ise Onur Ödülü’nü Nurgül Yeşilçay’dan aldı ve babası Vedat Türkali’nin onur çıtasını yukarılara taşıdığını ifade etti. Yeşilçam’ın yıldızlarından Selma Güneri’ye ise ödülünü Ediz Hun verdi. Güneri, ‘Türk sinemasının 100 yıllık serüveni içinde 50 yılında var olabilmek’ten duyduğu mutluluğu dile getirdi. 36. İstanbul Film Festivali 15 Nisan’a kadar 200’ü aşkın filmi izleyiciyle buluşturacak.